PŘEDSTAVUJEME Specialized Crux

12.11.2013
<p>Na konec našeho představení si necháváme mašinku, vyšperkovanou, jako jedinou v testu, hydraulickými brzdami. Řeč je o top modelu cyklokrosové řady značky Specialized, stroji S-Works Crux Red Disc.</p>

Pouhý název snad dokáže vyřknout vše, co je na stroji důležité. U řady S-Works je to o materiálu, konkrétně karbonu FACT 11r, z něhož je rám vymodelován. Tvarově plně odpovídá svému zaměření, spodní část masivními průřezy nedává pochyb o snaze zajištění maximálního efektu šlapání. V kontrastu s tím je na vrchní partii, prohnuté vně hlavního rámového trojúhelníku do oblouku, či subtilní sedlové vzpěry. 

Celkem očekávaně zde nechybí středové pouzdro pro přímé vložení ložisek, do kterého jsou vetknuty kliky z vlastní produkce Specializedu osazené převodníky Sram Red 22. Stejně samozřejmým faktem je i kónická hlavová partie se spodním ložiskem o rozměru 1 3/8“. Součástí setu je i speciální sedlovka Specialized CG-R s netradičním tvarováním horní části a využívající i absorpční vložku Zertz. 

O hydraulickém systému sice již byla řeč, dodejme, že jde o letošní novinku, hydraulickou řadu Sram Red. Ta krom třmenů, pracujících s rotory o průměrech 160/140 mm (P/Z), obsahuje i jedenácti polohový řadící systém, ovladače s mechanismem Double Tap, kazetu s rozsahem 11–28 zubů a převodníky 36/46 zubů. Zbytek komponentů i ostatních dílů nese opět logo Specialized, ať se jedná o představec, řídítka, sedlo, nebo pláště.

Přidat komentář

Klikněte zde pro vložení komentáře

Menu