Veletrh Bike Brno se letos ruší

20.9.2013
<p>Letos si cyklističtí fandové v listopadu ušetří postávání na D1 a klouzání na prvním sněhu v kopci k Velké Bíteši, protože cyklistický veletrh Bike Brno se, dle oficiálního vyjádření BVV neuskuteční. Hlavním důvodem je, ač se to z oficiální zprávy těžko překládá, masivní nezájem vystavovatelů.</p>

Tisková zpráva (převzato z www.bikebrno.cz)

Společnost Veletrhy Brno po dohodě s hlavními vystavovateli a partnery přistoupila k rozhodnutí o nekonání cyklistického veletrhu Bike Brno, který byl plánován na 7.-10.11.2013. Sou­běžně pořádaný sportovní veletrh SPORT Life rozšíří svůj doprovodný program o cyklistiku. Další dva souběžné veletrhy Caravaning Brno a Dance Life Expo proběhnou beze změny.

Důvodem rozhodnutí o nekonání letošního veletrhu Bike Brno je postupný vývoj situace na trhu jízdních kol, který zásadně ovlivnil potřeby firem v oblasti obchodu i marketingu. Změny v systému objednávek nových modelů jízdních kol pro nadcházející cyklistickou sezonu, přesycenost trhu a nové distribuční kanály vedly firmy k názorové roztříštěnosti ohledně termínu konání veletrhu, charakteru akce i jejich vlastní prezentace.

„Nehodláme sklouznout na úroveň pouze prodejní výstavy za přítomnosti místních prodejců, jako tomu je v případě některých akcí s tématikou cyklistiky. Veletrh musí ukazovat budoucí trendy oboru, což prodejní výstava neplní“, uvádí Jiří Kuliš, generální ředitel společnosti Veletrhy Brno, a.s.

Spoluorganizátor a zakladatel akce Karel Stárek k rozhodnutí o nekonání veletrhu dodává: „Cyklistika je masový a v České republice velmi oblíbený sport. O to více nás mrzí, že i přes mnohá jednání se stěžejními cyklistickými firmami, nemůžeme jejím fanouškům nabídnout ucelenou výstavu nejlepších značek a novinek tohoto oboru. Nelehká ekonomická situace se výrazně projevila ve snížené spotřebě obyvatelstva, jejímž důsledkem je pokles prodeje jízdních kol v zemích celé EU.“

Cyklistika jako téma z brněnského výstaviště nezmizí. Doprovodné programy jako Mistrovství ČR v biketrialu, BMX&MTB Freestyle show nebo Bike konference budou součástí sportovního veletrhu SPORT Life, který je přehlídkou mnoha sportovních disciplín a místem pro prezentaci novinek sportovního oblečení a vybavení. „Veletrhu Bike Brno se nevzdáváme. Věřím, že se trh jízdních kol zotaví a v budoucnu budeme moci Bike Brno dále pořádat na takové úrovni, na kterou byli všichni doposud zvyklí,“ dodává Kuliš.

Přidat komentář

Klikněte zde pro vložení komentáře

Menu