GP Duratec rozhodne o vítězi seriálu

19.9.2013
<p>Giant Liga2013 – šestnáctý finálový díl seriálu startuje ve středu odpoledne ve sportovním areálu SKP Rapid na Doubravce od 17:30 hod. Cyklisté se mohou připravit na cyklokrosové podmínky, které budou panovat nad sportovním areálem v Plzni na Doubravce.</p>

Těšit se můžeme na souboj mezi Tomášem Okrouhlickým, Jiřím Nesvedou a Tomášem Holubem (všichni AC Sparta). Mezi jezdci je minimální bodový rozdíl a o vítězi tak rozhodne momentální forma a štěstí v závodě.

Na startu Grand Prix DURATEC bude i vítěz světového poháru handicapovaných cyklistů Jiří Ježek (DAS-DURATEC). Navíc Jiří Ježek právě na kolech DURATEC dosáhl největších sportovních úspěchů a značku DURATEC přivedl i na slavnou Tour de France.

Obrovský souboj nejen o žlutý dres celkového vítěze seriálu, ale i o puntíkovaný dres nejaktivnějšího jezdce se strhne ve středu na Rapidu.

Radek Bečka (CK Kolokrám-Svijany) a Tomáš Holub (AC Sparta Praha) se utkají v přímém souboji. Holub navíc bude muset přehodnotit, zda nebude daleko zajímavější pokusit se uspět celkově v seriálu GIANT LIGA 2013. Na Okrouhlického totiž ztrácí pouhé 4b. Druhý v pořadí Nesveda jen 2body.

Výsledkové jasno je naopak již v kategorii masters, kde zcela přesvědčivě zvítězil Karel Kopr (Slavia Praha), v juniorech rozhodl Jan Ryba (Author team Stupno) a ženám letos kralovala Tereza Trefná (Alltraining.cz).

O rychlé tempo v chladném počasí by se pak mělo postarat bodování, kdy si první dva jezdci v každém kole připíší 2 a 1 bod. Očekáváme proto velice rychlý závod.

Jan Kotal

Kalendář a propozice na webu akce www.giantliga.cz

Přidat komentář

Klikněte zde pro vložení komentáře

Menu