Ohlédnutí za rh+ MTB maratonem 2013

13.8.2013
<p>V sobotu 27. 7. pořádal klub CK MTB Maraton Hlinsko již druhý ročník závodu rh+ MTB maraton. Ten byl současně i podnikem nové iVelo.cz bike marathon série 2013.</p>

Úderem jedenácté hodiny zazněl ze startovní pistole, kterou třímala v ruce osobně paní starostka Magda Křivanová, výstřel a masa sto čtyřiceti závodníků se dala do pohybu. Již na prvním stoupání z hlineckého náměstí na Studnický kopec bylo všem jasné, že v tomto téměř tropickém počasí to nebude žádná legrace. Závodníky totiž čekal okruh Hlinsko, Studnice, Chlum, Krucemburk, Vojnův Městec, Kamenný Vrch, Vortová, Lány, Hamry a zpět do zázemí u hlinecké sjezdovky. Tento okruh čítající bezmála 40 kilometrů maratonci absolvovali hned dvakrát. Závod na jeden okruh (½ maraton) pak byl vypsán pro juniorské a hobby kategorie. Zde zvítězil junior Dan Mayer závodící za místní KC Hlinsko, na druhém místě dojel Josef Jelínek z Big Shock Teamu a třetí byl Karel Meloun z Chrudimi. Nejrychlejší ženou na krátké trati byla Veronika Janečková z EurofoamTeamu. V hlavním závodě, maratonu na 80 kilometrů, zvítězil po krásném souboji Michal Kaněra z Ghost Mojekolo Teamu, následovaný místním borcem Filipem Adelem z KC Hlinsko. Třetí místo patřilo Milanu Fajtovi z Eurofoam Teamu. Heslo v názvu závodu „Závod pro plnokrevné bikery“ se naplnilo i díky počasí do všech detailů. Náročná trať, zpestřená řadou technických pasáží, dlouhých výjezdů, ale také krásnými pohledy na Žďárské vrchy a Železné hory, jistě uspokojila většinu srdcí pravých bikerů.

Závěrem chci poděkovat všem, kteří nám s touto náročnou akcí pomohli, nejen sponzorsky, ale i pořadatelsky. Z nich vyzdvihněme již zmiňované průjezdní obce, Klub klasického lyžování, dobrovolné hasiče Blatno, Mikroregion Hlinecko a samozřejmě město Hlinsko. Také věříme, že se se všemi bikery, vyznávajícími náročné výzvy, setkáme i napřesrok.

Petr Svoboda CK MTB maraton Hlinsko

Přidat komentář

Klikněte zde pro vložení komentáře

Menu