Škola endura – FDF Velo Bike Camp

2.8.2013
<p>Ani tropické teploty nezabránily skvělému poježdění ve Funparku Kopřivná v Malé Morávce pod Pradědem. Poslední červencový víkend byl ve znamení bikového kempu určeného pro začínající a pokročilé bikery, kteří se chtěli zdokonalit v jízdě na horském kole. Dvoudenní ježdění probíhalo pod vedením předních českých jezdců Kamila Tatarkoviče a Pavla Čepa za účasti skvělé party stejně nadšených lidí.</p>

Celý kemp se nesl v duchu enduro/freeride ježdění. Na účastníky čekal malý singletrackový okruh, freeridová dráha s několika variantami a odbočkami a v neposlední řadě sjezdová trať a skill centrum. Dvě skupiny bikerů společně s jednou bikerkou vyzkoušely nespočet technických prvků do kopce i z kopce, zažily adrenalinové okamžiky, kdy se všichni snažili posouvat své hranice a najezdili několik poctivých kilometrů. Bohužel nebyla nouze ani o pády, které k tomuto sportu neodmyslitelně pat­ří.

.

.

Dva dny plného ježdění při teplotách okolo 30 stupňů daly všem pořádně zabrat, bylo ale skvělé sledovat, s jakým odhodláním se kempeři do všeho pouští a jak se postupně zlepšují. Kamil s Pavlem se snažili využít veškeré své zkušenosti a znalosti, aby je předali dál a bikery nasměrovali na cestu, která jim pomůže ke zdokonalení jízdy na kole v terénu.

.

.

Nic však nepřijde samo přes noc, a proto je důležité trénovat a trénovat. Nezbývá než popřát spoustu odhodlání a vytrvalosti v dalším ježdění a za rok třeba na viděnou!

Velké díky patří především areálu Kopřivná za skvělé zázemí, firmě Funstorm a Nutrend za podporu, a časopisu Velo, který celý kemp zaštítil. Za tři týdny na stejném místě propukne další kemp, tentokrát pro příznivce vyšší rychlosti a sjezdových kol!

(rh)

Foto: Martin Husár

Přidat komentář

Klikněte zde pro vložení komentáře

Menu