NotBad – nové video od Anthill Films!

31.7.2013
<p>Říkají si Anthill Films a jsou jednoznačně nejlepšími filmaři MTB současnosti. Snímek The Collective lze označit za přelomový, co se způsobu snímání týká, zcela čerstvý počin Strength in Numbers už jen trailerem vyvolal obrovskou odezvu bikerů. S názvem Mraveniště Filmy, jak zní doslovný překlad, by asi české filmové studio bylo pro smích, Anthill Films však je pojem, jemuž by se smát nikdo nedovolil. Nyní jsou tu s novým počinem NotBad. Připravte přehrávače!</p>

Nový film byl sestříhán z materiálů nasbíraných za 30 dnů na Novém Zélandu, v hlavních rolích jsou nejlepší světoví bikeři, zmiňme jména Brett Rheeder, Brandon Semenuk, Cam McCaul, Brook MacDonald a Ryan Howard. Jak je vidět z traileru, opravdu je na co se těšit.

.

NotBad – Official Trailer from Anthill Films on Vimeo.

.

Společnost sídlí v Garibaldi Highlands, místě vzdáleném jen kousek od Squamishe a trochu větší kousek od Vancouveru v Britské Kolumbii v Kanadě. Když se v tamní inspirativní a fotogenní krajině postaví ke kameře skupina sestávající z vystudovaného filmaře, jednoho z nejvyhlášenějších profesionálních MTB fotografů a několika léty prověřených samouků, dalo by se říci, že úspěchy lze očekávat. Jenže to je samozřejmě pouze základ, cesta na výsluní žádá víc. Název Anthill Films skrývá jména Darcy Wittenburg, Darren McCullough, Colin Jones, Jonathan Schramm, Ian Dunn a Sterling Lorence, výše zmíněný fotograf. Všichni do jednoho jsou aktivními cyklisty, což jen nahrává kvalitě filmu. Dobře vědí, co je na kole možné, co je zajímavé a efektní, vnímají krajinu i trail očima cyklisty, tedy potenciálního kupce svého díla.

.

.

Změna kolektivem

Svou prvotinou The Collective změnili charakter bikové kinematografie. Už to není tupé natáčení zepředu a zboku, ale promyšlený film s důrazem na detail, na přírodu, která ve výsledku hraje stejnou roli jako schopný jezdec. I proto tihle filmaři neváhají najet tisíce kilometrů do míst, jimiž filmové fanoušky dostanou do kolen, způsobí u nich nutkavou potřebu okamžitě vyrazit na kolo. Ke všemu nutno přičíst virtuozitu v práci s kamerou i při následném zpracování záběrů. Za dobu své existence vytvořila společnost Anthill filmy Strength in Numbers, From the Inside Out, Follow Me, The Collective Anthology (The Collective, Roam a Seasons) a řadu kratších výtvorů cyklistických i lyžařských či snowboardových.

.

V lednovém Velu tohoto roku jsme přinesli exkluzivní rozhovor s těmito exkluzivními filmaři a také trailery z jejich dosavadní tvorby. Najdete je pohromadě na této stránce:

https://www.ivelo.cz/…thill-films/

Rudolf Hronza

Přidat komentář

Klikněte zde pro vložení komentáře

Menu