Specialized Enduro Serie pokračuje na Zadově

26.7.2013
<p>Po úspěšném prvním závodě Enduro Race Kouty, který se jel 30.6. v rámci Specialized Enduro Serie 2013, sse blíží druhý závod Specialized Enduro Serie 2013 – Enduro Race Zadov, který se jede již v neděli 4.8.</p>

Minulý týden dostala trať se 4 RZ svoji podobu! Hlavní strůjci trati – známá osobnost MTB světa JIří Lutovský spolu se šéfem lyžařského areálu Zadov a sporťákem v jedné osobě Luďkem Sáskou, protáhli v úterý vymyšlenými úseky testovací jezdce Tomáše Hykla (strůjce závodů Enduro série) a Sváťu Fořta z realizačního týmu enduro závodů.

A co na závodníky čeká? Na rozdíl od prvního závodu v Koutech, který svojí délkou, profilem a náročností lze považovat při použití hodnotícího žebříčku pro sjezdovky za kategorii v černé sekci, Zadov se zařadí svými parametry do červeno-modré, tedy středně těžké kategorie…čímž organizátoři chtějí umožnit účast co nejširšímu poli závodníků.

Pro závodníky bude připravena cca 25 km trať s výjezdy a 4 měřenými RZ s technickými pasážemi, zasazené do panoramatu lyžařského areálu Zadov. Závodní limit na trať je stanoven na cca 2,5 hod., aby byla zaručena i určitá svižnost závodu.

Jednotlivé etapy závodu splňují dosyta to, o čem MTB enduro je: spojení fyzické a technické připravenosti závodníků, vytrvalosti, strategie a rozvahy v kombinaci s ježděním rovnou „na oči“. Bikeři se nemusí bát obrovských skoků jako u downhillu nebo prudkých a náročných výjezdů jako u XC…

Závod je otevřený pro všechny zájemce – závodníky, sedlající celoodpružené stroje i stroje s pevnou stavbou a odpruženými vidlicemi. Účastníci mají jedinečnou možnost poprat se se svými jezdeckými schopnostmi a s pestrou tratí, setkat se v závodě se zvučnými jmény….

Organizátorům jde i na tomto závodě především o návrat ke kořenům mountainbikingu, k původní myšlence MTB, kterou je kombinace volnosti, adrenalinu, zábavy, přátelství se sportem zasazeným do krásné přírody.

Pokud máte ve svém okolí někoho, kdo by chtěl startovat ve Vašich barvách jako VIP závodník, neváhejte jej přihlásit na e-mail: dkadlec@kolopro.cz, a nenechte mu ujít skvělý sportovní zážitek!

Podrobnosti o závodě budeme přinášet na web stránkách www.enduroserie.cz nebo na www.facebook.com/Enduroserie.cz

(tz)

Přidat komentář

Klikněte zde pro vložení komentáře

Menu