Beroun láká na tradiční MTB 24 hodinovku

11.7.2013
<p>Již po šesté si letos změří síly vyznavači vytrvalostních 24 hodinových závodů na horských kolech na trati připravené v okolí Berouna. Ze zdravotních důvodům Michala Daleckého dochází v roli hlavního pořadatele ke změně, tu pro letošní rok (takřka za pět minut dvanáct – aby závod nemusel být zrušen) přebírá Petr Šírer. Celý závod se stejně jako v předchozích letech pojede ve spolupráci s města Berouna a nově také cyklo hobby teamu More Than Bikers jehož je Petr Šírer členem a zaroveň jedním ze zakladatelů.</p>

Trať oproti loňskému ročníku nedoznala žádných změn a tak se i letos můžete těšit na členitý okruh o délce 14,3 km vedoucí převážně po lesních cestách, s množstvím singl treků a několika umělých překážek, jako např. rampa (sjezd) z jezu, přejezd berounské lávky dole zakončené schody atd. V každém kole závodníci nastoupají 285 výškových metrů v některých místech s 18% sklonem terénu. I přesto je trať jezdivá a vhodná pro každého, kdo si na ní troufne.

V termínu 27.- 28.7.2013 se tak na trať (začínající i končící v berounském kempu) vydají jak jednotlivci, tak dvojce, případně čtyřčlenné týmy. Pro toho, kdo 24 hodinovku ještě nikdy nejel a přesto by chtěl zažít atmosféru tohoto závodu, máme připravenou i jeho kratší, 12 hodinovou variantu.

Na letošním ročníku, stejně jako loni přislíbili svou účast i někteří závodníci momentálně zdolávající trať extrémního závodu Craft 1000 Miles. V Berouně tak můžete změřit své síly s Jiřím “Beykem“ Mílem, který letos skončil na Craft 1000 Miles na výborném 7. místě, nebo s Markétou “Peggy“ Marvanovou, která se závodu Craft 1000 Miles účastní letos poprvé jako jeho nejmladší účastnice.

Naše moto: Máš-li dostatek ODVAHY a ODHODLÁNÍ přihlaš se na BEROUNSKOU MTB 24 HODINOVKU. Při tomto závodě si hrábneš až na dno svých sil, ÚNAVA bude tvým parťákem na trati i v depu. Získáš zde ale i nová PŘÁTELSTVÍ a pokud budeš mít dostatek ODHODLÁNÍ tvá cesta povede až k VÍTĚZSTVÍ.

Více o závodě a možnosti přihlášení na www.berounska24h.cz

(tz)

Přidat komentář

Klikněte zde pro vložení komentáře

Menu