Trať pro Specialized Enduro Serii připravena

17.6.2013
<p>Ve dnech 11. – 12. 6. jste v lokalitě Kouty nad Desnou mohli potkat zajímavou partičku na horských kolech. Skupinka ve složení Rob Trnka, Tomáš Hykl, Pepa Dressler a Dan Kadlec se vydala na obhlídku terénu pro stavbu atraktivní tratě pro účastníky prvního závodu Specialized Enduro Serie 2013.</p>

Hlavním strůjcem tratě je Rob Trnka, jeho „testovacími králíky“ na průjezdnost jím vymyšlených sekcí byl zbytek týmu. Dva dny v sedle kola + Robova kreativita přinesla své ovoce a všem zúčastněným skvělý jezdecký zážitek!

Výsledkem je pestrá trať o délce 39 km se 4 měřenými rychlostními zkouškami (RZ). Start do prvního transferu budou diváci moci sledovat v prostoru startu i cíle přímo na náměstíčku pod lanovkou v Koutech nad Desnou od 10:00. Zde budou také svědky dojezdů celkem tří rychlostních zkoušek.

Jednotlivé etapy závodu splňují dosyta to, o čem MTB enduro je: spojení fyzické a technické připravenosti závodníků, vytrvalosti, strategie a rozvahy v kombinaci s ježděním rovnou „na oči“. Bikeři se nemusí bát obrovských skoků jako u downhillu nebo prudkých a náročných výjezdů jako u XC…

Závod je otevřený pro všechny zájemce – závodníky, sedlající celoodpružené stroje i stroje s pevnou stavbou a odpruženými vidlicemi. Účastníci mají jedinečnou možnost poprat se se svými jezdeckými schopnostmi a s pestrou tratí, setkat se v závodě se zvučnými jmény bikového světa, hvězdami ve svých disciplínách.

Závodu se zúčastní Michal Prokop (mistr světa ve fourcrossu, závodník BMX, nově také účastník světových MTB enduro závodů), Radim Kořínek (známá persóna světa MX a XC) nebo Pepa Dressler (mistr světa v bike trialu) a další. Z této sestavy je jasné, že každý z nich má pro závod jiné dispozice, a tak i jejich účast a výkony mohou být motivací pro přihlášení se k závodu pro všechny další zájemce.

Organizátorům jde především o návrat ke kořenům mountainbikingu, k původní myšlence MTB, kterou je kombinace volnosti, adrenalinu, zábavy, přátelství se sportem zasazeným do krásné přírody.

Neváhejte tedy se svojí přihláškou do závodu a nenechte si ujít skvělý sportovní zážitek!

Další informace o závodě naleznete na http://www.enduroserie.cz/

Přidat komentář

Klikněte zde pro vložení komentáře

Menu