Nový bikepark Kopřivná

13.6.2013
<p>V Malé Morávce, nedaleko od druhé nejvyšší hory ČR Pradědu, nám začal letošní rok vyrůstat zcela nový areál určený především pro jízdu na horských kolech.</p>

Již v minulosti se na Kopřivné nacházel menší bikepark, ale díky kompletní přestavbě a modernizaci celého areálu se začalo opět od začátku. Celý projekt se realizuje ve spolupráci s Lesy ČR a předním českým jezdcem Kamilem Tatarkovičem. Koncepce je velmi jednoduchý. Snahou je vytvořit komplexní areál, ve kterém si každý příznivec cyklistiky přijde na své! 

Pro letošní rok nám v areálu nového bikeparku Kopřivná vznikne Freeride trať, na které se momentálně dotváří poslední úseky, a která bude plná skoků a klopených zatáček. Nebude chybět ani závodní Downhill trať, která je určena především pro zkušenější a náročnější bikery. Tato dráha je již téměř hotová, částečně také otestovaná a již teď se připravuje na 1.září 2013, kdy se na ni uskuteční závod Moravskoslovenského poháru ve sjezdu. Nedílnou součástí budou i Family tratě, určené pro začátečníky či pro rodinné a rekreační vyžití. Dráha bude určená nejen pro kola, ale i pro horské koloběžky nebo terénní trojkolky, které bude možné si zapůjčit. A jelikož se snažíme vytvořit komplex určený pro horskou cyklistiku, nesmí chybět ani single track okruh okolo celého areálu, který vás provede krásnou přírodou Jeseníků. Aby toho nebylo málo, bikepark bude také disponovat pumptrackem a skokem do největšího Big Air Bagu v ČR (obrovský nafukovací polštář, do kterého je možné zkoušet nejrůznější triky při minimalizaci možnosti zranění). Samotný stavební postup jsme založili na principu „Pracuj a jezdi“, kterým jsme umožnili všem nadšencům do ježdění na kole stát u zrodu tohoto projektu. Každý jezdec může projevit vlastní iniciativu a vložit tak do samotného trailu svou zkušenost či nápad, kterým by se dal konkrétní úsek obohatit. Naopak zájemci měli možnost načerpat zkušenosti při výstavbě a dozvědět se kroky, které samotná stavba obnáší, a které mohou uplatnit například při budování dalších tratí určených pro tyto účely.

O dopravu bikerů i pěších na kopec se postará nová čtyř sedačková lanovka, která se v létě poprvé rozjede o víkendu 6.července 2013. Areál Kopřivná nabízí kromě nového bikeparku skvělé ubytování v kombinací se spoustou dalších aktivit, kterými jsou půjčovna a servis kol, vyhřívaný bazén, lezecká stěna, trampolíny, beach volejbal a další. Rozhodně se zde nebudete nudit! Více informací najdete na [www.koprivna.cz] Těšíme se na vaši návštěvu!

  • TZ-

Přidat komentář

Klikněte zde pro vložení komentáře

Menu