Berounská desítka – závod, který má historii …

22.5.2013
<p>Do kalendáře MTB závodů pořádaných v Čechách a na Moravě přibude letos na konci června jeden zbrusu nový s názvem Berounská desítka.</p>

„Rádi bychom pozvali všechny bikery a bikerky v sobotu 29.6.2013 na obnovenou tradici závodu Berounská desítka, který se pojede jako klasické XC.“ říká hlavní pořadatel a ředitel závodu Petr Šírer.

Berounská desítka se v různých podobách běhá a jezdí již od roku 1980. Letos zde budou na závodníky čekat 1 až 3 okruhy o délce 10 km, každý s převýšením 283 m, vedoucí výhradně po lesních cestách. „U nás po žádném asfaltu nejezdíme.“ dodává s úsměvem Petr Šírer.

Start i cíl závodu je na Zdejcině (nad Berounem) a trasa účastníky zavede do atraktivního a členitého terénu lesních cest, pěšin a singl treků v blízkosti rozhledny Děd.

Snahou pořadatelů je nabídnout možnost zazávodit si jak těm nejlepším, tak samozřejmě i víkendovým jezdcům. To byl i důvod proč je startovné na Berounské desítce opravdu lidové a činí 150 Kč.

Něco málo k historii závodu: První ročník Berounské desítky se uskutečnil v zimě roku 1980 jako čistě běžkařský závod. Do roku 1991 proběhlo 6 ročníků na lyžích a pro nedostatečné sněhové podmínky se zbývajících 6 ročníků proměnilo v běžecký závod. Od roku 1992 až do posledního ročníku, který se uskutečnil v roce 2005, se Berounská desítka startovala jak v kategorii běžců tak bikerů. V letošním roce se Petr Šírer společně s původním zakladatelem závodu Ing.Chuchlerem a hobby teamem More Than Bikers rozhodl Berounskou desítku obnovit.

Tento závod má velké ambice a chtěl by do budoucna nabídnout jak profesionálům, tak hobby jezdcům společné soupeření nejen na MTB kolech, ale také v běhu a v případě příznivých sněhových podmínek i na běžkách, stejně jako tomu bylo při jeho vzniku v roce 1980.

Více o závodě naleznete na http://www.berounskadesitka.cz

Přidat komentář

Klikněte zde pro vložení komentáře

Menu