Kolem Visegrádu na kole!

9.5.2013
<p>Polský institut a velvyslanectví ve spolupráci s iniciativou Auto*Mat připravili zvláštní program pro všechny nadšené cestovatele. Chtějí-li se zapojit, mohou země Visegrádu objet na kole. Přitom nemusejí ani opustit Prahu. V rámci programu se navíc otevře Fürstenbergská zahrada Polského velvyslanectví, která je veřejnosti běžně uzavřena.</p>

V neděli 19. května startuje Visegrádská orientační cyklojízda Prahou ukončená rodinným Visegrádským piknikem v zahradách polského velvyslanectví,“ uvedl Piotr Drobniak, ředitel Polského institutu v Praze. „Visegrádská orientační cyklojízda Prahou patří mezi doprovodné akce 1. Visegrádského cyklistického závodu, který se ve stejný víkend koná pod záštitou ministrů zahraničních věcí V4 na trase Budapešť–Krakov.“ Pro ty, kdo se během Visegrádského závodu nechystají ujet na kole 533 kilometrů za 24 hodin, připravili organizátoři příjemnou projížďku Prahou spojenou s rodinným piknikem. „Cyklojízda začne u sídla Ministerstva zahraničních věcí na Loretánském náměstí a úkolem účastníků bude projet přes stanoviště u velvyslanectví Maďarska a Slovenska až do cíle v zahradách polské ambasády,“ řekl Vít Masare z iniciativy Auto*Mat. „Ta je specifická svým krásným výhledem na Pražský hrad.“ Fürstenbergské zahrady ambasády se navíc široké veřejnosti otevírají pouze jednou za několik let. Teď se zde uskuteční i Visegrádský piknik, kde zahrají čtyři folklorní hudební skupiny ze čtyř zemí V4. Budou to Buraky (PL) / Limbora (SK) / Duo Kutas & Koran (HU) / Slovácko ml. (CZ). Jednotlivé státy připravily také bohatou nabídku degustací národních specialit a nebude chybět ani program pro děti.

Start Visegrádské cyklojízdy je ve 14:00 z Loretánského náměstí, před budovou MZV ČR. Registrovat se můžete na www.cyklojizdy.cz.

Záštitu nad akcí, která se koná v rámci předsednictví Polska ve Visegrádské skupině, převzali velvyslanci Maďarska, Polska a Slovenska a české MZV. Organizátory jsou Polský institut v Praze, Velvyslanectví Polské republiky a iniciativa Auto*Mat.

Partnery cyklojízdy a visegrádského pikniku jsou velvyslanectví a kulturní instituty Maďarska a Slovenska, MZV ČR, polské Ministerstvo zemědělství, Dolnoslezský kraj, agentura Czech Tourism a Slovenská agentura cestovního ruchu.

Na Visegrádském pikniku vystoupí skupiny Buraky (PL), Limbora (SK), Duo Kutas & Koran (HU), Slovácko ml. (CZ)

Více na www.cyklojizdy.cz a www.polskyinstitut.cz

Přidat komentář

Klikněte zde pro vložení komentáře

Menu