Bike Festival poprvé v Praze

22.4.2013
<p>Na nejpopulárnější pražské cyklostezce, ve Freestyle Parku Modřany, vyroste třetí červnový víkend, 15. – 16. 6. 2013, festivalové cyklo městečko. Přední cyklistické značky zde na ploše přes 5000 m2 představí své novinky a jejich prezentace doplní atrakce, workshopy a doprovodný program pro děti i dospělé cyklisty. Akci s názvem Bike Festival 2013 pořádá Asociace výrobců a dovozců jízdních kol a velomateriálu, AV­DK.</p>

Bike Festival má za cíl být uvolněnou přehlídkou cyklistiky se zastoupením množství významných značek v prostředí, kam lze jednoduše vyrazit s rodinou, nebo přáteli a kde návštěvník příjemně stráví hodinu, odpoledne nebo celý den a získá přehled o novinkách a vychytávkách ze světa cyklistiky.

V rámci festivalu bude mít každý možnost testování kol a svých schopností na značených terénních a silničních trasách, organizovány budou společné vyjížďky a workshopy na různá témata jako škola nášlapných pedálů, první pomoc nebo údržba a péče o kolo. Nebude chybět dětské dopravní hřiště s možností zapůjčení dětských kol a odrážedel. Součástí bude i servisní stanoviště, kde kola návštěvníků budou zdarma zkontrolována a seřízena, nebo bude poskytnut základní servis.

Jako místo konání byl vybrán Freestyle Park Modřany (www.freestylepark.cz) na nejfrekventovanější pražské cyklostezce A2 vedoucí z centra města na Zbraslav. Díky tomu je areál snadno a bezpečně dostupný na kole, což je i doporučený způsob dopravy na Bike Festival.

Termín 15. – 16. června 2013 je načasován do doby, kdy mnoho lidí začíná řešit cyklistickou výbavu na prázdniny a letní sezónu. Návštěvníci budou mít k dispozici úschovnu, kde bude možné nechat kolo a v klidu si tak projít celé cyklo městečko. Vstupné je pro všechny zdarma.

Více o Bike Festivalu naleznete na stránkách www.bikefestival.cz.

Přidat komentář

Klikněte zde pro vložení komentáře

Menu