Prague Downtown – sjezd Prahou

10.4.2013
<p>Pokud jste si oblíbili videa ze zámoří, kde se bikeři prohánějí ulicemi, neseme vám dobrou zprávu: sjezd bude i v Praze.</p>

Prague Downtown je mezinárodní závod horských kol ve sjezdu na trati s uměle vytvořenými překážkami v historickém centru Prahy. Termín konání této výjimečné akce byl stanoven na sobotu 7. září 2013. VSTUP na akci je ZDARMA.

Prague Downtown bude vskutku jedinečný závod, který Praha ještě neochutnala. Sjezdová trať pro horská kola nabídne na 750 metrech startovací rampu, 9 umělých překážek a skoků. Po celé její délce budou diváci svědky množství nelítostných soubojů o stupně vítězů. Atraktivní závod by měl představit tento sport široké veřejnosti a příslib účasti světové downhillové špičky přilákat mladou generaci.

K jedinečnosti Prague Downtownu by měla přispět kromě mezinárodní účasti top jezdců také zvolená lokace. Tou by se měla stát Praha 1. Trať je naplánována z Petřínských sadů, přes areál Strahovského kláštera a následně přes Strahovské nádvoří na Pohořelec. „Jsem si jist, že atraktivní kulisa Prahy dodá závodu neopakovatelný náboj a věřím, že celý závod bude jak pro diváky, tak pro jezdce neopakovatelným zážitkem. S vedením MČ Praha 1 jsme předběžně konzultovali možnosti povolení a zatím to vypadá, že by nám Praha 1 mohla vyjít vstříc. “ – řekl Tomáš Pejša z pořádající agentury HCore Production.

Web akce – http://www.praguedowntown.com nebo pgdt.cz

Přidat komentář

Klikněte zde pro vložení komentáře

Menu