Veletrh For Bikes, předzvěst jara

25.3.2013
<p>Cyklistický veletrh For Bikes se neúprosně blíží, už za dva týdny otevře počtvrté své brány a stejně jako vloni odstartuje cyklistickou sezonu. Byť za okny stále vládne zima, cyklisté již dychtivě vyhlíží jaro, aby se mohli rozjet do krajiny na svých bicyklech. Ještě před tím, ve dnech 5.-7. dubna by však neměli vynechat návštěvu pražského výstaviště v Letňanech.</p>

Že si na první dubnový víkend vyplatí udělat čas je jasné. Nejen, že si na veletrhu budou moci návštěvníci „osahat“ cyklistické novinky, vybavit se jimi na sezonu nebo si vybrat aktivní dovolenou, ale budou se moci stát i majitelem zbrusu nového kola za 65 tisíc korun. Na vylosovaného šťastlivce čeká horské kolo Trek Superfly Carbon, které věnuje pražská firma Eurobike.

Čtvrtý ročník veletrhu For Bikes, se kterým budou současně probíhat i veletrhy For Outdoor a For Caravaning nabídne celou řadu novinek v doprovodném programu. Největším tahákem budou 4 unikátní podniky pod názvem 4EVENTS.

Kromě testovacích drah pro běžná kola i elektrokola, které letos budou pod střechou, se během tří dnů v Letňanech představí hned 4 netradiční disciplíny, kde si zvaní jezdci i veřejnost prověří své schopnosti ovládání kola, nebo posunou vlastní fyzické hranice.

Unikátní akce, která nemá v Česku obdoby se odehraje v hale číslo 5 , která bude vyhrazena právě 4EVENTS. To vše na rozloze více než 2.000 m2. „Hlavním motivem bylo spojení čtyř adrenalinových disciplín dohromady pod jednu střechu,” říká o akci její hlavní organizátor Vlastimil Kabeláč Čiháček, mistr republiky v biketrialu. “Inspiraci jsem čerpal v zahraničí, hlavně ve Francii, kde se kromě trialu jezdí najednou spousta dalších podniků. Líbí se mi na tom, že je to kombinace maximální techniky v trialu, maximální výbušnost v uphillu, rychlosti v minidrome a dokonalého umu v pumptracku,” doplňuje nejlepší český biketrialista, který se v sobotu bude snažit překonat několik domácích rekordů.

V pátek 5.4. bude možné otestovat PIETROBIKES MINIDROME – zmenšený dráhový ovál na velikost 15×7 metrů, na kterém se pojede závod ve stylu stíhačky na kolech zvaných „Fixies“, tedy na kolech s jedním převodem.

Souběžně se pojede i hodně očekávaný EXPRESSBIKE.cz UP-HILL contest, kde se na 30-ti metrové nakloněné rovině se 4metrovým převýšením pojede závod dvojic do kopce!

Sobota 6.4. bude věnována REDBULL Pumptrack contestu, kde se představí kompletní česká špička z různých bikových odvětví a užijeme si i menší Trialovou ochutnávku formou exhibic.

Neděle 7.4. naváže na tradici z předešlých let a opět posune Trial trochu dál. CHEVROLET TRIAL national championship & Neumann speedtrial contest představí TOP 10 českých jezdců z Českého poháru a Mistrovství ČR pod dohledem Frankyho Chastela z Trialinside serveru, který mapuje světové dění tohoto sportu. Rozjede se také Speedtrial ve verzi pro jezdce z různých disciplín.

A na koho se můžete těšit? Rozhodně na 4 nejlepší jezdce ve svém oboru. Marosana, Frky, Datel, Čihi, nebo civilně Michal Maroši (FR,4X), Michal Prokop (BMX,4X), Tomáš Slavík (4X), a Vlastislav Kableáč Čiháček (TRIAL). Hlavní postavy letošní 4EVENTS vám ukáži co dokáže a nedokáže profesionální jezdec a samozřejmě dojde i na měření sil napříč kategoriemi. Přítomna bude i řada dalších legendárních postav ať už z adrenalinových či klasických disciplín.

Užitečné informace For Bikes 2013

Termín a místo konání

5.– 7. dubna 2013, PVA Letňany

  • Praha 9

Otevírací doba

pátek 5. dubna: 10:00 – 18:00 hod.

sobota 6. dubna: 10:00 – 18:00hod. neděle 7. dubna: 10:00 – 18:00hod.

Cena vstupného

Základní vstupné: 150 Kč

Děti do 12 let: zdarma

Přidat komentář

Klikněte zde pro vložení komentáře

Menu