Unikátní duatlon v Dalešicích

25.2.2013
<p>Dalešický pivovar (Třebíčsko) pořádá 18. května třetí ročník speciálního duatlonového závodu s názvem Koloběh, který je díky své koncepci unikátním závodem v celé České republice. Závodí pětičlenné týmy, z jejichž členů vždy jeden běží a ostatní jedou na kole. Registrace týmů je zahájena, zájem mají závodníci z celé republiky.</p>

Tohoto speciálního závodu se mohou účastni pětičlenné týmy, které čeká sto kilometrů. Úkolem týmu je dopravit svůj štafetový kolík do cíle závodu. „Jeden člen týmu vždy běží, ostatní čtyři jedou na kole. Záleží na strategii, jak často se budou střídat. Není předepsané, jak dlouhou trať musí jednotlivý závodník uběhnout. Nutné je, aby vždy jeden člen týmu běžel. Teoreticky je možné, aby sto kilometrů uběhl jeden závodník, a ostatní závod odjeli na kole,“ popisuje správce Dalešického pivovaru a hlavní organizátor Ladislav Urban. Podmínkou závodu je to, že štafetový kolík se nesmí vézt na kole. Soutěží týmy mohou být smíšené, tedy kombinace závodníků a závodnic.

Pro duatlonový závod jsou vytyčeny čtyři trasy po 25 km v okolí Dalešické přehrady. Každý okruh má kontrolní proběh Dalešickým pivovarem. Trasy jsou vedeny většinou po lesních a polních cestách, pouze zčásti po asfaltu.

Nejlepší tým loňského roku Liborovi hoši zvládli závod za šest hodin a sedmnáct minut, druhým týmem byli Seefelders s časem šest hodin a čtyřicet jedna minut, třetí doběhl a dojel tým Pomalý bar s časem šest hodina čtyřicet sedm minut.

Registrace: http://www.pivovar-dalesice.cz/registrace/

(tz)

Přidat komentář

Klikněte zde pro vložení komentáře

Menu