Nový seriál maratonů Slovak XCM tour

26.2.2013
<p>Na Slovensku se chystá zcela nový seriál MTB maratonů čítající devět závodů. Organizace se ujal sportovní klub Horal – Alto Slovakia.</p>

Seriál nese název SLOVAK XCM TOUR a jeho součástí je sedm maratonů na slovenském území a dva partnerské v zahraničí. Díky spolupráci s SZC je všech sedm závodů na Slovensku zároveň také součástí Slovenského poháru v XCM disciplíně. SP XCM je nominačním podnikem na Světový pohár. Také Mistrovství Slovenska XCM se uskuteční v rámci tohoto nového seriálu. MS XCM bude 18.05.2013 v Dolnej Marikovej. Maratony v rámci SP XCM jsou určené pro držitele licence SZC. Pro širokou cyklistickou veřejnost jsou určené otevřené kategorie pro všechny věkové skupiny, pro všechny výkonnostní kategorie. Do celkového pořadí v seriálu SLOVAK XCM TOUR se započítává šest nejlepších výsledků z celkového počtu devíti maratonů v sezóně. Na závěr seriálu se uskuteční tombola pro všechny účastníky s absolvovanými šesti závody, díky sponzorům v ní budou atraktivní ceny, tou hlavní je nové kolo.

Kalendář

20. 4. 2013 Kaktus Bike Svätojurský maratón – Svätý Jur

4. 5. 2013 Author Šela maratón – Lipník nad Bečvou (CZ)

11. 5. 2013 Hornonitriansky MTB maratón – Bojnice

18. 5. 2013 FC Maratón Marikovskou dolinou – Dolná Mariková

8. 6. 2013 Oravský cyklomaratón – Dolný Kubín

13. 7. 2013 Salzkammergut Trophy – Bad Goisern (AUT)

3. 8. 2013 Hornohradský MERIDA MTB maratón – Cinobaňa

10. 8. 2013 HORAL MTB maratón – Svit – Tatry

14. 9. 2013 DAVORIN XCM Slovak Paradise Hrabušice – Podlesok

Připraveny budou vždy varianty trasy:

A trasa – extrém maratón (víc než 120 km) – červená

Výjimečně dlouhé a náročné trasy. Celkové převýšení je víc než 4000 m. Účastník na této trase musí počítat s dlouhými hodinami strávenými na kole. Předpokládá se kvalitní fyzická příprava, kvalitní a správně nastavený bike a v neposlední řadě i stravu. Jsou to trasy pro biky, kteří chtějí zažít oprávněný dobrý pocit z dobře odvedené práce a možná i obdiv svého okolí.

B trasa – maratón ( dlouhá trasa od 60 do 120 km ) – purpurová

Jedná se o klasické tzv. dlouhé maratóny. Účast na nich vyžaduje určité zkušenosti a tréning. Vydat se na takovou trať vyžaduje mimo pravidelné přípravy i kvalitní techniku a adekvátní stravu.

C trasa – půlmaratón ( krátká trasa cca 40 až 60 km ) – modrá

Jde většinou o klasické padesátky, které jsou často označované jako půlmaratóny. Závodníci absolvují tyto trasy v čase okolo dvou hodin. Rekreačním cyklistům zase dávají možnost užít si poměrně dlouhý čas na kole na technicky přiměřeně náročné a kvalitně značené trase.

D trasa – čtvrtmaratón ( fitnes trasa cca 20 až 30 km ) – oranžová

Závodníci na této trase sice získavají body do celkového hodnocení v seriálu, ale na samotném maratonu se vyhlašují buď jen určité kategorie, nebo nejsou závodní vůbec.

Přidat komentář

Klikněte zde pro vložení komentáře

Menu