Velo 3/2013 – fotogalerie Merida 2014

22.2.2013
<p>doplněk k článku ve Velu 3/2013 – Je to už téměř vyčerpávají tradice, že se mezinárodní tým Merida setkává začátkem února na Mallorce s několika stovkami novinářů z celého světa. Letos však bylo o několik důvodů více sem opět přijet, což si nepochybně myslí všech 300 zúčastněných novinářů z 28 zemí.</p>

Jednak je tím důvodem avizovaná změna ve složení, vybavení i designu týmu, z čehož je nejpodstatnější angažování Ondřeje Cinka, úřadujícího mistra světa v cross-country v kategorii do 23 let. Dalším důvodem je řada technických novinek, a to zásadních – devětadvacítkový full, 27,5“ hardtail, nový full se zdvihem 140 mm a také něco ze silnice. Na všech těchto lákadlech jsme tu mohli bez omezení jezdit. Ale je tu ještě jedna výrazná přísada – to vše bylo okořeněno společnou večeří se silničním profitýmem Lampre, jehož je taiwanská Merida poprvé jedním z hlavních sponzorů a díky němuž se silničky se známým logem objeví v první lize závodů.

Podívejte se, jak vypadají na fotografiích dvě z novinek Meridy – závodní stroje Ondřeje Cinka (Merida Big Ninety Nine)a José Antonia Hermidy (Merida Big Seven).

Prototyp se zdvihem 140 cm na sedmadvacítkách nepatří do výzbroje týmu, ale byl na novinářském setkání na Mallorce tím modelem, k němuž konstruktéři Meridy sbírali poznatky, které ještě eventuelně budou schopni zapracovat do konstrukce. V sériové výrobě by se měl objevit za rok.

Přidat komentář

Klikněte zde pro vložení komentáře

Menu