Cycling Point – více lepších žen

9.2.2013
<p>Mladý český tým díky Karle Štěpánové loni vstoupil do největších světových závodů horských kol, se jeho šéf Libor Oplt rozhodl vytvořit ryze ženskou sestavu. „Chtěl bych náš tým, a českou ženskou cyklistiku celkově, posunout blíže světu. Mým cílem v letošní sezóně je holkám umožnit pravidelnou účast ve světovém poháru a následnou nominaci na mistrovství světa a Evropy. Dlouhodobou vizí je tým evropské úrovně, který bude vychovávat z české základny závodnice světové úrovně.“</p>

Karlu Štěpánovou pro následující sezónu doplní rovnou další tři závodnice. V kategorii žen Jitka Škarnitzlová, která bude jako jediná oblékat dres partnerského týmu Giant Cycling Point. V kategorii žen do 23 let přibyla Zuzana Pirzkallová a v kategorii juniorek Aneta Rezková. Tým tak obsáhne všechny ženské kategorie českého a prvoplánovitě světového poháru horských kol cross country.

Čerstvě třiadvacetiletou Jitku Škarnitzlovou čeká premiérová sezóna v elitní kategorii. Po roce se vrací na kola značky Giant, na kterých dosáhla svých největších úspěchů, zejména stříbrné medaile na juniorském mistrovství světa v roce 2007. „Jsem ráda, že vzniklo spojení mých osobních partnerů s týmem, ve kterém budu mít dostatek prostoru a zázemí pro individuální přípravu na závody. Chci obhájit celkové prvenství v Českém poháru a ve světovém poháru je cílem stabilně dojíždět do první třicítky,“ říká úřadující česká šampionka v kategorii do 23 let, která má na kontě už 8 mistrovských titulů.

Karla Štěpánová platí za jeden z největších cyklistických objevů poslední doby. Po dvou letech „kariéry“ vloni vybojovala bronz na MČR v kategorii do 23 let i v celkovém pořadí národního poháru žen. Na mistrovství světa byla potom nejlepší českou reprezentantkou v kategorii. „Těším se, že opět posunu své možnosti a výsledky. Chtěla bych letos vyhrát minimálně jeden závod českého poháru a ve světovém poháru proniknout do elitní desítky… Nejsou to malé cíle, ale podřizuji tomu vše.“ říká Štěpánová.

_____________­________________________­________________________­______

Cycling point je unikátní cyklistický projekt, který vznikl v roce 2008, aby původně podporoval pouze amatérské závodníky a poskytl jim vybavení i zázemí. V průběhu let, kdy jeho závodníci získali i několik republikových titulů, vzešla z této platformy nynější podoba profesionálního týmu spolupracujícího s předními světovými výrobci kol Kona a Giant. Díky těmto a dalším partnerům tým také nadále podporuje i řadu dalších amatérských závodníků.

Přidat komentář

Klikněte zde pro vložení komentáře

Menu