Virtual Cup vyhlásil vítěze z masa a kostí

15.1.2013
<p>Slavnostní vyhlášení již 2. ročníku Virtual Cupu proběhlo v pátek 11. ledna tradičně v Zákaznickém centru Škoda Auto Mladá Boleslav, sídle iniciátora a hlavního sponzora akce. Pozvání přijali ocenění účastníci všech čtrnácti tras po celé České republice, které byly zaznamenány na GPS přístroje a popsány pro všechny, jež si chtěli poměřit svou výkonnost, buď se soupeři, které znali jen podle dosažených výsledků, nebo sami se sebou.</p>

Sezona Virtual Cupu 2012 znamenala přes 800 nahraných výsledků a více než 1000 nových registrovaných účastníků, čímž se jejich celkový počet zvýšil 1819. Seriál má své stálé příznivce, na vyhlášení se objevily známé tváře z ročníku 2011, ale i cyklisté noví. Naprostá většina oceněných se na stupních vítězů objevila opakovaně, soutěživý duch převládl nad pohodlím „objet jen jednu trasu“. Mezi typické patřil pár manželů Ladislava a Markéty Schejbalových, na vyhlášení reprezentovaných manželkou: „V Čechách jsme vyzkoušeli všechny trasy, na cesty s sebou bereme i naši malou dceru. Abychom se vyhnuli většímu počtu cyklistů na soutěžních tratích, vyjíždíme i v šest ráno. Poprvé projedeme okruh společně s manželem, pak si manžel zajede sám svůj rychlejší čas. Není to ale jen Virtual Cup, jezdíme na kole hodně, věnujeme se občas i MTB maratonům.“

Podobně na tom jsou Burešovi. David objel kromě jedné všechny tratě a manželka si zazávodila na jedné z nich. David Bureš většinou usiloval o nejrychlejší časy. „Do Kladna jsem zajel jen jednou, ale například v Liberci jsem zajel nejrychlejší čas, ale ve středu už jsem byl druhý za Pušem. Říkal jsem si, že tam tedy musím znovu a zajet rekord a zase mě do týdne porazil stejný člověk. Škoda, že nepřijel na vyhlášení, vůbec se neznáme, ale často jsme spolu takhle na dálku soupeřili. Na některých trasách vyhrál on, na jiných já,“ říká David Bureš, který kromě Virtual Cupu v sezoně zvládal i závody Kola pro život a hobby maratony, na příští rok se chce soustředit na delší a etapové závody. „Za rok tu už tak často stát nebudu, ale Virtual Cup mě baví,“ dodal biker, který se svou rodinou zcela naplnil princip a smysl tohoto nezvyklého seriálu.

Specifický je i způsob odměňování cenami, nosič jízdních kol Thule a navigační přístroje pro první jsou příjemné, ještě příjemnější se ale může zdát těm tzv. pomalým i cena za 35. místo, což je jízdní kolo, a navigace Garmin Dakota 10 účastníkům na 50. místě celkového pořadí. Ač se to zdá na první pohled zvláštní, objevila se skupina cyklistů, kteří svůj čas „ladí“ právě na tyto pozice… Pavel Toman, zástupce Škoda Auto a jakýsi patron cyklistiky u našeho výrobce osobních automobilů potvrdil, že i v dalších letech má projekt podporu vedení automobilky. Nezbývá, než obout lyže, zapojit se do zimní běžkařské části a v nové sezoně vyzkoušet své limity na tratích Virtual Cupu 2013!

Lubomír Severin

Foto: LHMS

Markéta Schejbalová nebyla jen zástupkyní svého manžela, spolu s ním je aktivní účastnicí seriálu.

Burešovi jsou rodinou, která naplňuje beze zbytku smysl Virtual Cupu.

František Fousek a Radek Ledecký získali ocenění snad nejvzácnější – oba si vyzkoušeli všechny tratě Virtual Cupu, do celkového počtu pěti je ještě doplnili David Prášek, Tomáš Říha a Václav Puš.

Společné foto oceněných a přítomných účastníků.

Zákaznické centrum Auto Škoda vytvořilo akci důstojné prostředí, ale byla to fotografie na rozloučenou. Ihned po akci začala jeho rekonstrukce, takže příští rok v novém!

Pavel Toman z marketingu Škoda Auto potvrdil stálý zájem firmy o Virtual Cup a její podporu i v dalších letech.

Přidat komentář

Klikněte zde pro vložení komentáře

Menu