Huříková oblékla dres s velkým S

14.1.2013
<p>Už si o tom cvrlikali vrabci na střeše, ale už to také bylo oficiálně potvrzeno na tiskové konferenci, která proběhla dnes v dopoledních hodinách – Tereza Huříková na tuto i tu následující sezonu zakotvila v barvách Specializedu. Její program i vybavení budou totožné s programem Factory Racing Teamu, i když je, stejně jako druhá bikerka Spešlu Lea Davisonová, placena z jiného rozpočtu.</p>

Cílem začlenění sedmé ženy loňského mistrovství světa k továrnímu týmu Specialized je propagování dámské kolekce kol i vybavení značky, proto bude Tereza jezdit na devětadvacítkovém hardtailu Fate, s dámskou geometrií, který je pro rok 2013 v nabídce značky novinkou. K jejímu programu by měl na sklonku sezony patřit, tak trochu proti její vůli, i cyklokros.

„Nemůžeme očekávat, že se Tereza už příští rok prosadí na stupně vítězů ve světovém poháru, naším cílem je stabilizovat výkonnost, aby nedocházelo k těm čtyřicátým místům jako v minulosti, ale pohybovali jsme se někde v první desítce nebo dvanáctce,“ komentoval šance Huříkové její trenér Karel Martínek. Tereza by ale ráda myslela o něco víc a sáhla si aspoň jednou v roce na nějakou světovou medaili. Po slabých sezonách došlo loni k zásadnímu obratu v její kariéře a všichni zúčastnění věří, že ještě bude mít co říci, a že její výkonnost může růst. „Jinak bychom ani spolupráci nezačali, kdybychom si to nemysleli“ dodal Zdeněk Loffelmann ze Specialized Eastern Europe, který její situaci srovnává s rokem, kdy poprvé angažoval Jaroslava Kulhavého. „On tehdy taky neměl žádnou smlouvu a nikdo mu nechtěl dát ani materiál, ale my jsme mu věřili.“ Tereza také neměla žádnou smysluplnou nabídku na příští sezonu a tak jednání se Specializedem probíhala velice rychle, dokonce si mohla ponechat i své privátní sponzory. Smlouva je podepsána na dva roky s opcí do příští olympiády.

Martin Raufer

Přidat komentář

Klikněte zde pro vložení komentáře

Menu