VIDEO – Vosová cyklistou roku

20.12.2012
<p>S koncem roku nastává čas bilancování a přední cyklistické magazíny volí nejlepší jezdce roku. A mezi nimi pochopitelně nemůže chybět Marianne Vos, lídr stáje Rabobank-Liv/giant Women’s Team. Pětadvacetiletá nizozemská závodnice měla tak úspěšnou sezónu, že už skoro ani úspěšnější být nemohla – dva tituly mistryně světa (silnice a cyklokros) a olympijské zlato na silnici mluví za vše!</p>

Americký VELO Magazine píše: Marianne Vos vyhrála cyklokrosové Mistrovství světa, na Giro Donne ji pět etapových vítězství zajistilo celkové prvenství, stala se olympijskou vítězkou a mistryní světa na silnici. Vyhrála také počtvrté silniční Světový pohár, přestože z devíti závodů startovala jen v šesti – z nich tři vyhrála a v dalších třech zajela nejhůře třetí.

Všechny tyto výsledky a mnoho dalších ji vyneslo ocenění amerického magazínu Velo „International Cyclist of the Year“, tedy nejlepší mezinárodní cyklistky roku.

V Austrálii se Marianne dostala na obálku magazínu Ride Cycling Review, který ji korunoval „Miss World.“

Ale nejsou to jen odborní redaktoři, kdo Marianne oceňují, čtenáři Cyclingnews.com ji zvolili nejlepší ženskou cyklistkou na silnici (Best Female Road Racer), Marianne v hlasování získala 51 procent hlasů!

A jaké má Marianne plány na rok 2013? V první řadě zůstává u značky Giant a opět povede ženský silniční tým, nově pod názvem Rabobank-Liv/giant Women’s Team. V plánu má především závody na silnici, pojede vybrané cyklokrosy a dokonce plánuje vyzkoušet i horská kola! Máme se tedy na co těšit!

Přidat komentář

Klikněte zde pro vložení komentáře

Menu