Kulhavý zůstává v terénu

6.12.2012
<p>Na tiskové konferenci uspořádané dnes dopoledne v Průhonicích oznámili olympijský vítěz v cross-country Jaroslav Kulhavý a jeho manažer Zdeněk Loffelmann, že snahy o získání profesionální smlouvy v některém ze silničních týmů Pro Tour nespěly ke zdárnému závěru v optimálním čase a tak se oba rozhodli prodloužit smlouvu s továrním týmem Specialized a pokračovat v kariéře bikera i pro další olympijský cyklus.</p>

Pozvaným novinářům, kteří ještě minutu před započetím tiskovky spekulovali o tom, jaký silničářský tým se jedná, tak trochu spadly hračky do kanálu. Kulhavý podepsal se Specializedem dvouletý kontrakt s opcí na další dva roky, přičemž si finančně nepochybně výrazně polepší. Jeho hodnocení bude hodně závislé na výsledcích, což by mělo rozptýlit obavy majitele Specializedu Mika Sinyarda o Jardovu dostatečnou motivaci. Loffelmann odmítl prozradit, jaký silniční tým měl o Kulhavého zájem, své rozhodnutí se jeho představitelům chystá oznámit až dnes v odpoledních hodinách a až poté zveřejnit o jakým tým se jednalo. Hovoří se o tom, že probíhala jednání s Patrickem Lefeverem o případném angažmá v Omega Pharma Quickstep, avšak Kulhavý chtěl mít jasno již před svým odjezdem na první letošní soustředění na Kanárských ostrovech a chtěl tím ukončit dlouho trvající nervozitu.

Důvodů, proč Kulhavý zůstane v terénu zaznělo hodně – od nejistoty v silničním pelotonu z důvodu dopingových kauz až po nejistou roli v početném týmu, tím největšíím důvodem ale nepochbně je nedostatek času pro další jednání, která započala až po mistrovství světa. Všichni vítají, že Kulhavý bude mít především klid a jistotu a že bude nadále reprezentovat značku s velkým S. „Nevylučuji, že se po olympiádě v Riu pokusím získat angažmá třeba v nějakém méně významném francouzském týmu, který by mi zaručil start na Tour de France, abych si mohl splnit svůj cyklistický sen“, dodal Kulhavý.

Přidat komentář

Klikněte zde pro vložení komentáře

Menu