Šlapeme pro Krtka, již dnes!

15.11.2012
<p>Ve čtvrtek 15. listopadu 2012 se v divadle Hybernia v Praze uskuteční vyhlášení ankety Král cyklistiky. V letošním roce bude mít předávání cen i charitativní podtext. Organizátor ankety se společně s firmou Kalas Sportswear spojili s Nadačním fondem Krtek a vymysleli akci na pomoc onkologicky nemocným dětem – „šlapeme pro Krtka“.</p>

Cílem akce je vyšlapat na trenažéru během dvou hodin co nejvíce peněz. Za každý ujetý metr se předá nadaci šek na 1 Kč. Zapojit se může úplně každý, kdo půjde v době mezi 15. a 17. hodinou kolem divadla a aspoň na chvilku bude šlapat na trenažéru. Každý metr se počítá … „Doufáme, že se ujede aspoň 30 kilometrů a tím pomůžeme částkou minimálně 30 tisíc korun. Člověk nikdy neví, kdy bude sám potřebovat pomoc, a proto jsme velmi rádi, že nyní můžeme pomáhat my těm, kteří to potřebují nejvíce – nemocným dětem. Nechceme zůstat jen u jednorázové pomoci, ale rádi bychom, aby se „šlapání pro Krtka“ stalo součástí vyhlášení ankety Král cyklistiky i do budoucích ročníků.“, uvedla Ivana Průchová, zodpovědná za marketing společnosti Kalas Sportswear.

Nadační fond dětské onkologie KRTEK podporuje od roku 1999 práci lékařů a zdravotníků Kliniky dětské onkologie Fakultní nemocnice Brno a je její neoddělitelnou součástí. Hlavní prioritou je zkvalitnění a zpříjemnění pobytu dětí v nemocnici, péče v průběhu trvání celé léčby a pomoc při vyrovnávání se s jejími následky. Zajišťují dovybavení pracovišť Kliniky dětské onkologie, přispívají na výzkum, vzdělávání lékařů a zdravotnického personálu. Průběžně, podle aktuálních potřeb, vytváří projekty zaměřené na cílenou pomoc jednotlivým hospitalizovaným dětem, i dětem, které již aktivní léčbu ukončily a vyrovnávají se s jejími následky.

Šek s vyšlapanou částkou bude na závěr večera předán dětmi na pódiu výkonnému řediteli nadace Michalu Klaškovi.

Přijďte pomoci i vy…

(TZ)

Přidat komentář

Klikněte zde pro vložení komentáře

Menu