Kulhavý v nemocnici

8.11.2012
<p>Jen týden před vyhlašováním nejlepších českých cyklistů mění zlatý olympionik Jaroslav Kulhavý svůj domov. Zatím to ale není do nově postaveného domu, ale do nemocnice. Z rodného Ústí nad Orlicí se na pár dnů přestěhoval do motolské nemocnice. Poprvé v životě ulehne na nemocniční lůžko a podstoupí operaci.</p>

„Čeká mě plastika nosní přepážky. Je to zřejmě ještě následek té bouračky, když mě vloni v červnu sundalo auto,“ prozradil dnes ráno, těsně před nástupem do nemocnice Kulhavý. „Měl jsem celkem problémy s dýcháním, takže nos by se tak potom měl stát průchodnějším a bude se mi volněji dýchat. Objevilo se to už před olympiádou. Používal jsem takové ty roztahovací pásky na nos, bez nich jsem doslova lapal po dechu. Protože se to objevilo až letos, takže opravdu nemůžu říct, jestli je to důsledek té nehody.“

Jaroslav sice má neustále plně nabitý program, ale na své zdraví si čas udělat musel. Trénink, dům, smlouva, společenské akce. Jen dnes ráno, ještě než dorazil na jedenáctou do nemocnice, sháněl v Praze kohoutky do koupelny.

„Teď je ten správnej čas na to, abych na operaci mohl nastoupit, naplánoval jsem si na to volno. Ani netuším, jak dlouho to potrvá, zatím doktoři počítají, že bych měl 3 dny ležet v nemocnici a pak 14 dnů být v klidu,“ vysvětlil Jára ještě než zmizel v útrobách největší české nemocnice, kde zalehnul do pokoje v úpravě nadstandard. „Hlavně že je tu wifina, takže jsem pořád živej :-),“ žertoval při své premiéře na nemocničním lůžku, kde mu společnost bude dělat jen iPad. „Konečně budu mít dostatek času a hlavně klidu vyřídit všechny maily a resty. Ale stejně už se těším domu na nedělní husu, snad půjde vše v pohodě,“ doplnil.

Ještě dnes absolvoval předoperační vyšetření a zítra půjde „pod kudlu“. Operatérem a ošetřejícím lékařem bude na klinice ORL MUDr. Miloš Taudy, který ovšem, na první pohled banální věc nijak nezlehčuje, ba naopak.

„Věřím ale, že to sezonu nijak neovlivní. Možná bych měl v naplánovaném volnu jinak víc pohody, takhle mě asi bude bolet nos.“

I s bolestmi nosu Jaroslav Kulhavý absolvuje příští čtvrtek slavnostní galavečer českých cyklistů Král cyklistiky 2012 v divadle Hybernia. Ještě před tím ho, spolu s dalšími cyklisty, přijme na radnici pražský primátor Bohuslav Svoboda, aby se zapsali do pamětní knihy města Prahy.

Jestli Jaroslav dosáhne hattricku v anketě Král cyklistiky jej ale asi trápí daleko méně /popravdě asi vůbec nemusí/, než profesionální smlouva na příští rok.

„Chtěl jsem to mít vyřešené už do konce tohoto týdne, abych do nemocnice šel v klidu a měl pohodu. Ale pořád je tam ještě jedna drobnost, kterou řešíme. Nabídku od svýho týmu už mám a jsem s ní spokojenej, čekám jen na poslední dolaďování. Do konce příštího týdne jsem slíbil, že týmu oznámím, jestli s nimi budu pokračovat nebo ne. Doufám, že to tak dopadne. Ale ať to dopadne, jakkoli, tak určitě budu příští rok biky jezdit, jen se uvidí v jakým rozsahu…,“ více o svém poolympijském angažmá prozradit nechtěl.

„Na Krále se samozřejmě těším, i když mi to nabourá mojí rekonvalescenci. Jsou to příjemný akce, potkám se tam se spoustou lidí a kamarádů, které jsem neviděl v sezoně.“

Jaroslav je letos jedním z českých hrdinů, kteří z Londýna přivezli nejcenější kov – olympijské zlato. On sám žádnou medaili, žádný sportovní příběh nechce vyzdvihovat. „Nejde jednu nebo druhou medaili vyzdvihovat. Knapková jela zraněná, Špotáková obhajovala a Svoboda byl v situaci, kdy to málokdo očekával. Takže všechno jstou to zajímavý příběhy a nechci jeden nebo druhý stavět výš nebo níž…“ uzavřel Jaroslav Kulhavý.

(TZ)

foto: Michal Červený, MTBS.cz

Přidat komentář

Klikněte zde pro vložení komentáře

Menu