Setkání mistrů

30.10.2012
<p>První sobota v listopadu patřila v Letech u Dobřichovic cyklistům. Proběhlo zde již druhé Setkání mistrů cyklistiky. Během dopoledne se začali sjíždět profesionální i amatérští cyklisté a cyklistky ze všech koutů naší vlasti. V 13.00 hod společně všichni vyrazili na vyjížďku do blízkého okolí, aby tak symbolicky ukončili letošní cyklistickou sezónu.</p>

Vyjížďky se zúčastnilo přibližně 80 cyklistů, mezi nimiž bylo 30 našich špičkových sportovců v čele se zlatým olympionikem Jaroslavem Kulhavým a Jiřím Ježkem, který letos na paralympijských hrách získal také zlato a přidal stříbro. Společně s nimi se na trati objevili další mistři světa, Evropy a republiky jako například Ondřej Cink, Kristián Hynek, Jan Škarnitzl, Jiří Hudeček, Michal Prokop a další mistři cyklistiky, ale i celé cyklistické týmy jako Dukla a Sparta Praha. Cyklistická veřejnost tak měla opět po roce šanci porovnat své síly s našimi nejrychlejšími cyklisty.

Po vyjížďce proběhla tisková konference za účasti Jiřího Ježka, Kristiána Hynka, Jana Škarnitzla a Michala Prokopa. Novináři a přítomní hosté dostali odpovědi na otázky týkající se vyjížďky, uplynulé sezóny a jejich plánů do budoucna.

Po tiskové konferenci vystoupil Dominik Nekolný se svou FREESTYLE BMX SHOW. Dominik se může pochlubit tituly vicemistr světa 2012, 5× mistr ČR, 3× mistr Slovenska a mistr Německa. Kromě nevěřitelných triků na kole zde Dominik představil i svůj projekt nazvaný Drugfree, kterým se snaží motivovat mladé lidi k cestě za jejich sny. Projekt je zaměřen především na žáky 2. stupně základních škol a žáky středních škol. Jedná se o sportovně-motivační přednášky.

Kdokoliv z přítomných si následně mohl dojít za svým cyklistickým idolem pro podpis. Zbytek večera se nesl v přátelském duchu a příjemné atmosféře u výborného piva a jídla. (tz)

Přidat komentář

Klikněte zde pro vložení komentáře

Menu