U politiků kola vedou

31.10.2012
<p>Nejvíce sportuje ODS a nejméně ČSSD. Během krajských a senátních voleb 2012 uspořádal <a href="http://www.SportCentral.cz">www.SportCentral.cz</a> bleskový sociologický výzkum o tom, jak sportují čeští politici. Zeptal se více než 400 českých zákonodárců z řad poslanců, senátorů a regionálních politiků a jejich odpovědi porovnal s 3400 občany zapojenými do obdobného výzkumu.</p>

Nejoblíbenějšími sporty českých politiků jsou 1. cyklistika, 2. fotbal, 3. lyžování. Z top 10 zcela vypadl hokej, který je u obyvatel ČR třetí nejoblíbenější. Nejčastěji pak politici jezdí na kole (22,3%) a plavou (9,5%). Z výzkumu zároveň vyplynulo, že individuální sporty jsou nejoblíbenější v TOP 09, v kolektivních vede ČSSD.

Kromě toho SportCentral.cz zkoumal, jak často politici sportují a kolik na tyto aktivity utrácejí. “Český politik si jde v průměru zasportovat 2× týdně a na sportovištích nechá 518,– Kč za měsíc. Široká veřejnost se sportu věnuje častěji, 3× týdně, a na sportovištích utratí 351,– Kč měsíčně,” říká Roman Sterly, zakladatel SportCentral.cz.

A co by čeští politici nejraději vyzkoušeli? Tuto kategorii vyhrál s přehledem golf (37,3%), následuje tenis (14,7%), parašutismus (8,7%) a paragliding (7,3%).

(tz)

Přidat komentář

Klikněte zde pro vložení komentáře

Menu