Pojeďte s námi na vyjížďku v rámci festivalu Neznámá země

6.4.2012
<!-- Generated by XStandard version 2.0.0.0 on 2012-04-06T16:07:41 --> <p><strong>Možná se ještě pamatujete, že jsme vás před dvěma lety zvali na vyjížďku s kreslířem Ivanem Křemečkem ze Zlína do jeho působiště ve Včelarech u Bílovic, kam jsme se vydali za mohylou praplečky. Vyjížďka byla úspěšná a velmi příjemná a setkání s vámi čtenáři podnětné, proto jsme na neděli 22. dubna připravili další výlet a náš oblíbený kreslíř nás doprovodí znovu. Kdo by se chtěl vyjížďky zúčastnit, bude vítán – startujeme ve 14 hodin na náměstí Míru ve Zlíně. Cílem bude poutní místo Malenisko s křížovou cestou a krásným kostelem. Trasa má dohromady 31 kilometrů.</strong></p>

Bohužel se této vyjížďky nebude moci zúčastnit světoznámý astrofyzik a ebicyklista Dr. Jiří Grygar. Setkat se s ním můžete ale ještě téhož dne od 19.30 v kulturním institutu Alternativa ve Zlíně, kde se rozpovídá společně se Slávkou Chrpovou, šéfredaktorkou tohoto časopisu, o tom, jak byli společně s ebicyklisty na skládacím kole v Polynésii. V multimediální projekci přiblíží krásy jižní oblohy, šest polynéských ostrovů, působení M. R. Štefánika v Polynésii v minulém století a své zkušenosti s jízdou na skládacích kolech.
Festival Neznámá země ale probíhá celý týden od 16. do 27. dubna. Letošním tématem je Legenda H+Z, budete mít jedinečnou šanci nahlédnout na besedě s 93letým Miroslavem Zikmundem do zákulisí cest H+Z a vyslechnout příběhy nikdy nepublikovaných fotografií a dokumentů. Dalšími důležitými body programu jsou například Lenka Klicperová a její povídání o Afghánistánu, Iráku a Kurdistánu či Petr Horký a Miroslav Náplava, kteří v netradičním scénickém čtení a v dokumentu, který vznikal v průběhu šesti let, představí Albánii – krásku se špatnou pověstí. S koncertním kytaristou Petrem Vítem se můžete zase zaposlouchat do jeho mistrovské hry a povídání o divoké Kolumbii. V rámci festivalu proběhne i filmová soutěž Motonomádi. Celý program i s jeho výstavami najdete na www.neznamazeme.cz.

 

Přidat komentář

Klikněte zde pro vložení komentáře

Menu