CYKLOFEST 2011 tuto sobotu v KD Krakov

29.11.2011
<!-- Generated by XStandard version 2.0.0.0 on 2011-11-29T14:13:53 --> <p><strong>Konec roku se přiblížil a máme tu opět cyklistický festival CYKLOFEST. V sobotu 3. 12. se příznivci všech forem cyklistiky a cestování na kole opět sejdou v Praze na festivalu Cyklofest. Půjde již o čtvrtý jednodenní promítací maraton prezentací, které mají společné téma „cestování na kole". Letos se koná v nových prostorách, přímo v Bohnicích, přesněji tedy v KD Krakov na Praze 8.</strong></p>

Diváci se mohou těšit nejen na setkání s cyklocestovateli, kteří prostřednictvím svých promítání a vyprávění přiblíží výpravy do blízkých i dalekých krajin. Celodenní program je rozdělen do čtyř hlavních bloků, témata se objeví na plátně různá. Cestování s dětmi, ostrovní exotika na skládačkách, dobrodružná výprava na černý kontinent, cykloanabáze z východu širého Ruska, jarní Středozemí, drsné, avšak úchvatné lokality na samém konci světa, odvážná zimní cyklistika v téměř arktických krajích či blízkovýchodní cykloputování – to vše bude okomentováno pozvanými cyklocestovateli, kteří vše zažili – v duchu motta Cyklofestu – NA VLASTNÍ OČI, NA VLASTNÍ KŮŽI.

Součástí programu bude opět cyklo-talk-show. Na podium se budou po celý den objevovat zajímavé osobnosti, které brázdí převelikou planetu jménem Cyklistika. Na Cyklofest 2011 zavítá například pan Jiří Grygar. Představí projekt Ebicykl, jehož je nejvyšším představitelem, a podepíše zájemcům i zbrusu novou knihu „Na kole ke hvězdám”, kterou sestavil spolu s kolegy hvězdáři a členy Ebicyklu (kniha vychází pár dnů před festivalem). Mluvit se bude o výjimečných projektech paracyklistického týmu Černí koně, jeho členové budou mít na Cyklofestu i svůj stánek v předsálí. Mezi zajímavosti Cyklofestu bude jistě patřit bambusové kolo, které bude vystaveno v předsálí.

Doprovodný program Cyklofest 2011 zahrnuje soutěž pro diváky o hodnotné ceny, prodej cyklistické literatury, autogramiády přítomných autorů knih s cyklistickou a cyklocestovatelskou tematikou. Pravidelní návštěvníci Cyklofestu se již jistě těší na další cizokrajné speciality, které nabídne sdružení Ethnocatering, na stánku sdružení Nepálčata nebude chybět pravý nepálský čaj.

Závěr festivalu obstará tradiční dobročinná dražba, jejíž výtěžek organizátoři opět věnují na ušlechtilý projekt, a samozřejmě nebude chybět tombola. Jeden šťastlivec odjede na krosovém kole Author Stratos, jiný výherce pojede s CK Kudrna na cyklozájezd do Jižního Tyrolska a na ostatní diváky čeká kupa dalších cen od partnerů festivalu.

Festival cyklistiky a cestování na kole Cyklofest 2011 slibuje skvělou celodenní zábavu, tak neváhejte a naplánujte si cestu do Bohnic. Podrobné informace o programu najdete na www.cyklofest.cz. Tamtéž si lze i rezervovat celodenní vstupenky za výhodnější cenu.

Program

sobota 3.12. – 10:00–21:00
Malý sál – KD Krakov – Praha 8-Bohnice
Program

9:00 Dveře a pokladny v KD Krakov se otevírají

10:00 Blok I
Markéta Hroudová a Luděk, Šárka a Víťa Zigáčkovi: Rumunsko, Moldávie a Podněstří – a s dětmi (!)
Slávka Chrpová: S hvězdáři pod polynéskou oblohou
Speciální host: Jiří Grygar a Ebicykl; Černí koně – paracyklistický tým

13:15 Blok II
Tereza Šírová a Jiří Bošek: Rwanda jako prsa africké ženy
Jan Vlasák: Návrat ze Sibiře

16:15 Blok III
Jaromír Krejčí: Sicílie a Lipary – ostrovy slunce a ohně
Lucie Kovaříková a Michal Jon: Patagonie – cesta na konec světa

19:00 Blok IV
Ruda Růžička: Laponskem v zimě s Janem Kopkou
Radim Jebavý a David Novotný: Jordánsko, Sýrie a Libanon
Losování hlavní tomboly, dobročinná dražba, vyhlášení výsledků divácké soutěže

21:00 Zakončení Cyklofestu 2011… a zahájení After-party

 

Přidat komentář

Klikněte zde pro vložení komentáře

Menu