Soutěž o cykloturistickou cestu s nejlepším námětem

13.4.2011
<!-- Generated by XStandard version 2.0.0.0 on 2011-05-03T11:57:02 --> <p><strong class="master_color">Sensor Cykloturistika Awards 2011</strong></p> <p>VEŘEJNÁ SOUTĚŽ O NEJLEPŠÍ PROJEKT CYKLOTURISTICKÉ AKCE ROKU, KTEROU VYHLAŠUJÍ SPOLEČNĚ FIRMA ULTRASPORT – DOVOZCE ZNAČEK SENSOR, TOPEAK, MET A KNOG, A ČASOPIS CYKLOTURISTIKA </p>

Protože veřejná soutěž o nejlepší projekt cykloturistické akce roku, kterou jsme vloni vyhlásili společně s firmou AZUB – dovozcem značky Ortlieb, byla velmi úspěšná a vaše reakce na článek Martiny a Miloše Poživilových, byly více než příznivé – „Ohromně jsem se pobavil u článku s názvem ´Z Písku přes poušť až k moři´ v čísle 12/2010. To je jednoznačně článek roku!“, psal Petr Růžička z Brna, nebo „Jsem moc rád, že tento článek zvítězil, a to proto, že je psán velmi chytlavě a humorně“, komentoval text Petr Moravčík ze Žamberka – rozhodli jsme se tuto soutěž vyhlásit znovu. Letošním hlavním partnerem je firma Ultrasport, která je dodavatelem značek Sensor, Topeak, MET a Knog a dále firma Hannah. Vaše dopisy nás mile překvapily a je z nich patrný názor, že proto, abychom zažili dobrodružství, pobavili se a napsali pak smysluplný, informačně obohacující, vtipný a literárně hodnotný článek, není třeba jezdit do Patagonie. Stačí vyjet třeba na Lipno. Jsme také rádi, že jsme zvolili vítěze, který právě na tento aspekt upozornil.

Tedy ještě jednou pro ty, kteří čtou Cykloturistiku třeba poprvé. Jde o cestu s nějakým námětem, nápadem. Nejde o to, jet na kole tam, kde ještě nikdo nebyl, ani o co nejexotičtější cestu. Nejde o to, dojet co nejdále, co nejvýše ani co nejabsurdnějším způsobem, ani o to objevit všechny zajímavosti na trase. Ale možná i ano, proč ne. Důležité je, aby cesta měla nějaký podtext, nápad, vtip anebo, ještě lépe smysl. Stačí, když k cestě přidá autor ještě něco ze své invence, aby byl výstup mnohem více, než jen výpisky z deníčku nebo klasický cestopis.

Pokud vás už v tuto chvíli napadají zajímavé regiony, země, pojetí, máte nápady, anebo dokonce máte svůj sen, k jehož uskutečnění vám schází jen impulz, pak je to soutěž právě pro vás.

Podmínky soutěže Sensor Cykloturistika Awards 2011

 
Vaše projekty Cesta kolem světa i cesta za humna, cesta sólo i ve skupině, víkendový výlet i prázdninové putování, úspěšný může být předně neotřelý nápad, který poslouží pro pobavení čtenářů i jako inspirace hodná následování. Cestovatel (cestovatelé) by měl být v maximální míře soběstační a nezávislí, tedy cestu, kterou vám bude zajišťovat cestovní kancelář, do výběru nezařadíme.Termín uskutečnění akce Cesta se musí uskutečnit od 1. července do 31. října 2011.Hodnocení projektů Hodnocení projektů bude společným dílem zástupců Cykloturistiky a firmy Ultrasport a je plně v kompetenci vyhlašovatelů soutěže. Výsledky nelze právně zpochybnit ani vymáhat právní cestou jejich revizi.

Pokyny pro zpracování projektů Popište svůj projekt formou krátkého motivačního dopisu, který musí obsahovat termín, předpokládanou trasu, počet a jména cestujících, cíl a motto cesty či smysl a důvod, čím je právě vaše cesta unikátní a měla by tedy být vybrána jako vítězná. Nezapomeňte uvést na sebe kontakt a také poznámku, máte-li nějaké zkušenosti se psaním a focením. Projekt zašlete mailem nebo poštou do 5. 6. 2011.

Vyhlášení výsledků Vítězný projekt bude vyhlášen v Cykloturistice č. 7–8/2011 (vychází 7. 7.) a současně na webových stránkách pořádajících subjektů. Spolupráce vybraných soutěžících a pořádajících subjektů bude stvrzena smlouvou. Výherci budou informováni předem telefonicky nebo mailem.

Publikace Vítězná akce bude po návratu zpracována a publikována na stránkách Cykloturistiky č. 12/2011 (vychází 1. 12.). Předpokladem vítězného projektu tedy je, aby účastníci byli schopni přivézt kvalitní fotografickou dokumentaci pro potřeby časopisu a firmy Ultrasport. Pokyny k sestavení článku bude třeba po vyhlášení vítěze konzultovat s redakcí.Podmínka účasti Zašlete svůj projekt do 5. června, po vyhlášení vítěze uskutečněte svou cestu v daném časovém rozpětí, zpracujte reportáž z cesty včetně fotodokumentace a odevzdejte ji včas na adresu Cykloturistiky. Přihlášením se k soutěži dáváte souhlas k použití textu a fotografií vydavatelství V-Press a firmě Ultrasport.Kalendář

  • 5. června 2011 uzávěrka přihlášek, nejpozději do tohoto data zašlete své projekty
  • 15. června 2011 oznámení výsledků vítězům telefonicky či mailem
  • 7. července 2011 zveřejnění výsledků v časopisu Cykloturistika č. 7–8/2011
  • 1. července – 31. října 2011 uskutečnění vítězné cesty
  • 31. října 2011 předání zpracované reportáže (text a foto) na adresu Cykloturistiky
  • 1. prosince 2011 otištění reportáže v Cykloturistice č. 12/2011

Kam projekt zaslat Zpracované projekty zasílejte buď poštou na výše uvedenou adresu redakce Cykloturistika, P.O.Box 34, pošta 618, 163 00 Praha 6 nebo e-mailem (v příloze) na adresu chrpova@vpress.cz. Obálku (subjekt e-mailu) označte Sensor Cykloturistika Awards 2011.

Ceny pro vítěze

Výherci obdrží od firmy Ultrasport celopropínací letní dres Sensor Team (1499 Kč), krátké propracované cyklokalhoty se šlemy Sensor Race (1399 Kč), kompresní ponožky Sensor Ergofit Compress (395 Kč), cyklistickou brašnu na řídítka Topeak Tour Guide Handle Bar DX Bag s pláštěnkou (1899 Kč), přilbu s výbornou ventilací MET Mythos (1290 Kč), světlo Knog Boomer s nejnovější technologií (590 Kč).

 

Od firmy Hannah výherci získají dva velmi lehké spací pytle Bike, které jsou díky výborným termoizolačním vlastnostem ideální pro cykloturistiku v letním období (2×1490 Kč), jeden velmi lehký stan Rider s extrémní stabilitou (4990 Kč), jednu samonafukovací matraci Lite Rest (1590 Kč), jednu Lite Rest+ (1790 Kč). Obě jsou vysoce odolné a dokonale izolují a jsou vhodné pro třísezonní použití.

 

Přidat komentář

Klikněte zde pro vložení komentáře

Menu