Rakousko: 4 regiony s dětmi na vlastní kůži

13.4.2011
<!-- Generated by XStandard version 2.0.0.0 on 2011-04-13T17:00:17 --> <p style="text-align: justify"><strong>STÁLE JSME DO REDAKCE CYKLOTURISTIKY DOSTÁVALI DOTAZY NA TO, KAM JE DOBRÉ JET DO RAKOUSKA S MALÝMI DĚTMI NA KOLA NA DOVOLENOU, AŽ JSME NEODOLALI. LOŇSKÉ LÉTO JSME SE SE SVÝMI RATOLESTMI ROZJELI PROVĚŘIT, JAK TO S MOŽNOSTMI TRÁVENÍ DOVOLENÉ NA KOLE S DĚTMI JE VE ČTYŘECH VYBRANÝCH, RAKOUSKÝMI ODBORNÍKY DOPORUČENÝCH REGIONECH. ZÁVĚR JE JEDNOZNAČNÝ – NENÍ SE TŘEBA NIČEHO BÁT, JEN NEPŘECENIT SÍLY VE VYSOKÝCH HORÁCH. STŘEDISKA A MĚSTEČKA VĚTŠINOU NABÍZEJÍ ÚPLNĚ VŠE, CO POTŘEBUJETE PRO DÍTĚ VE VOZÍKU I PRO MLADÉHO BIKERA.</strong></p>

Náhoda přála tomu, že redaktoři Vela a Cykloturistiky mají malé cyklisty věkově hodně rozdílné. Jedna rodina vozí děti ve vozíku, druhá prohání vlastní dětská kola a další dvě už mají slečny dorostlé dospělým horákům. Jednou jsme měli smůlu na počasí a jednou na výběr tras neodpovídající věku a schopnostem. I to je zkušenost. Přesto se všichni vrátili z cest spokojeni, Rakušané na děti myslí, investují do vybavenosti, značení tras, zábavy. A stejné zkušenosti máme zprostředkované třeba z regionu Nocberge nebo od jezera Faakersee poblíž Villachu, kam se známí za cyklistikou dokonce vracejí s dětmi i velkým psem. Téma dětí, kola a Rakouska je nekonečné, to vše patří k sobě, přesvědčili jsme se o tom na vlastní kůži a vřele doporučujeme.

Vzevrubné představení jednotlivých regionů najdete v Cykloturistice 4/2011, v prodeji od 14.4.2011. Proh­lédněte si ukázku z regionu Hohe Salve.

text Martin Raufer foto autoři reportáží

Přidat komentář

Klikněte zde pro vložení komentáře

Menu