OCA 2010: Soutěž o cykloturistickou cestu s nejlepším námětem

9.4.2010
<!-- Generated by XStandard version 2.0.0.0 on 2010-04-09T13:50:30 --> <p>VEŘEJNÁ SOUTĚŽ O NEJLEPŠÍ PROJEKT CYKLOTURISTICKÉ AKCE ROKU, KTEROU VYHLAŠUJÍ SPOLEČNĚ FIRMA AZUB – DOVOZCE ZNAČKY ORTLIEB A ČASOPIS CYKLOTURISTIKA.</p>

Jde o cestu s nějakým námětem, nápadem. Nejde o to, jet na kole tam, kde ještě nikdo nebyl, ani o co nejexotičtější cestu. Nejde o to, dojet co nejdále, co nejvýše ani co nejabsurdnějším způsobem, ani o to objevit všechny zajímavosti na trase. Ale možná i ano, proč ne. Důležité je, aby cesta měla nějaký podtext, nápad, vtip anebo, ještě lépe smysl. Kolikrát jsme se už na stránkách Cykloturistiky přesvědčili o tom, že o stejné zemi, ať už jsou to Čechy, blízká Evropa nebo exotická destinace, se dá psát z různých pohledů, a že když k cestě přidá autor ještě něco ze své invence, je výstup mnohem více, než jen výpisky z deníčku nebo klasický cestopis. 

Za všechny můžeme připomenout třeba Františka Šestáka, když jel na svoje šestašedesátiny po legendární Route 66, nebo cestování po Itálii a Slovinsku, které bylo inspirováno trasou, po níž putoval kdysi Karel Hynek Mácha. A co teprve ta naše matička česká tolikrát prošpikovaná křížem, krážem, stále je v ní co objevovat, a pokud máte i trochu invenčního ducha, vždy se dá na stejnou krajinu a místa dívat různýma očima. 

Pokud vás už v tuto chvíli napadají zajímavé regiony, země, pojetí, máte nápady anebo dokonce máte svůj sen, k jehož uskutečnění vám schází jen impulz, pak je to soutěž právě pro vás. 

O co hrajeme?

2× navigace Garmin Dakota 20 Sport v hodnotě 18 000 Kč

Garmin Dakota 20 Sport je přenosná navigace s dotykovým displejem, která dokáže skloubit všestrannost turistických navigací s fitness funkcemi specializovaných GPS sporttesterů. Dakota používá k napájení dvě tužkové baterie, na které vydrží běžet až 20 hodin provozu! Dakota 20 Sport obsahuje integrovaný barovýškoměr, stojánek na kolo, bezdrátový snímač tepové frekvence a podrobnou turistickou mapu České republiky v měřítku 1:25 000.
www.garmin.cz

kompletní sada brašen Ortlieb v hodnotě 15 000 Kč

Vodotěsné brašny všech velikostí a typů od Ortliebu jsou naprostou klasikou mezi dálkovými cyklisty. Profíci z oboru si cení především funkčního a odolného systému zavěšení brašen, a protože na dlouhých cestách je důležitá úspora každého gramu, vyzdvihují také nízkou hmotnost. Vůbec nezáleží na tom, jestli se jedete projet po šumavských hvozdech, nebo se chcete pustit do brazilských deštných pralesů. Odolný materiál v kombinaci s 3D svařováním spojů zaručuje obrovskou odolnost, která byla potvrzena nejen v laboratořích, ale především stovkami tisíc ujetých kilometrů na světových silnicích i mimo ně. Hermetický rolovací systém zaručuje 100% ochranu před vodou a přitom je tak jednoduchý na otevření, že všechno je rychle po ruce.
www.azub.cz

cyklistické oblečení Craft v hodnotě 10 000 Kč

Celorozepínatelný cyklistický dres CRAFT Performance Tour Jersey (1590 Kč)s krátkým rukávem z pružného materiálu a anatomického střihu, navíc s meshovými panely v místech zvýšené potivosti (v podpaží a na zádech) zajišťuje maximální pohodlí a komfort při jízdě na kole. Ukončení spodního dílu do silikonového pásku bránící vyhrnování. Čtyřdílná zadní kapsa s jednou kapsičkou na zip. Krátké cyklo kalhoty se šlemi Performance (2100 Kč) se zcela novou vložkou redukující vibrace svalů při vysokém sportovním výkonu. Silikonové ukončení spodního dílu nohavic bránící nežádoucímu pohybu nohavic. Výherci získají také jen 100 g vážící bundu Craft Performance Light (1590 Kč), spodní prádlo CRAFT Cool Mesh (750 Kč), ponožky a rukavice.
www.vavrys.cz

Vaše projekty 

Cesta kolem světa i cesta za humna, cesta sólo i ve skupině, víkendový výlet i prázdninové putování, úspěšný může být předně neotřelý nápad, který poslouží pro pobavení čtenářů i jako inspirace hodná následování. Cestovatel (cestovatelé) by měli být v maximální míře soběstační a nezávislí, tedy cestu, kterou vám bude zajišťovat cestovní kancelář, do výběru nezařadíme. 

Termín uskutečnění akce 

Cesta se musí uskutečnit od 1. července 2010 do 31. října. 2010. 

Hodnocení projektů 

Hodnocení projektů bude společným dílem zástupců Cykloturistiky a firmy Ortlieb a je plně v kompetenci vyhlašovatelů soutěže. Výsledky nelze právně zpochybnit ani vymáhat právní cestou jejich revizi. 

Ceny pro vítěze za 50 000 Kč 

Členové vítězného projektu obdrží vybavení z produkce značky Ortlieb (kompletní sada brašen – přední, zadní, horní, řídítková, podsedlová, doplňky) v hodnotě 15 000 Kč, dvě navigace Garmin Dakota 20 Sport v hodnotě 18 000 Kč, cyklistické oblečení Craft v hodnotě 10 000 Kč.

Pokyny pro zpracování projektů 

Popište svůj projekt formou krátkého motivačního dopisu, který musí obsahovat termín, předpokládanou trasu, počet a jména cestujících, cíl a motto cesty či smysl a důvod, čím je právě vaše cesta unikátní a měla by tedy být vybrána jako vítězná. Nezapomeňte uvést na sebe kontakt a také poznámku, máte-li nějaké zkušenosti se psaním a focením. Projekt zašlete mailem nebo poštou do 31. 5. 2010. 

Vyhlášení výsledků 

Vítězný projekt bude vyhlášen v Cykloturistice č. 7–8/2010 (vychází 30. 6.) a současně na webových stránkách pořádajících subjektů. Spolupráce vybraných soutěžících a pořádajících subjektů bude stvrzena smlouvou. Výherci budou informováni předem telefonicky nebo mailem. 

Publikace 

Vítěznou cestu její aktéři po návratu zpracují a bude publikována na stránkách Cykloturistiky č. 12/2010 (vychází 18. 11.). Předpokladem vítězného projektu tedy je, aby účastníci byli schopni přivézt kvalitní fotografickou dokumentaci pro potřeby časopisu a značky Ortlieb, v zastoupení firmy AZUB. Pokyny k sestavení článku bude třeba po vyhlášení vítěze konzultovat s redakcí. Také se předpokládá účast vítěze/ů na festivalu Cyklocestování v roce 2011 s projekcí vztahující se k projektu. 

Podmínka účasti 

Zašlete svůj projekt do 31. května, po vyhlášení vítěze uskutečněte svou cestu v daném časovém rozpětí, zpracujte reportáž z cesty včetně fotodokumentace a odevzdejte ji včas na adresu Cykloturistiky. Přihlášením se k soutěži dáváte souhlas k použití textu a fotografií vydavatelství V-Press a dovozci zn. Ortlieb firmě Azub. 

Kalendář

  • 31. května 2010 uzávěrka přihlášek, nejpozději do tohoto data zašlete své projekty
  • 4. června 2010 oznámení výsledků vítězům telefonicky či mailem
  • 30. června 2010 zveřejnění výsledků v časopisu Cykloturistika 7–8/2010
  • 1. července – 15. října 2010 uskutečnění vítězné cesty
  • 31. října 2010 předání zpracované reportáže (text a foto) na adresu Cykloturistiky
  • 18. listopadu 2010 otištění reportáže v Cykloturistice č. 12/2010

Kam projekt zaslat

Zpracované projekty zasílejte buď poštou na výše uvedenou adresu redakce Cykloturistika, P.O.Box 34, pošta 618, 163 00 Praha 6 nebo e-mailem (v příloze) na adresu chrpova@vpress.cz. Obálku (subjekt e-mailu) označte Ortlieb Cykloturistika Awards 2010

Přidat komentář

Klikněte zde pro vložení komentáře

Menu