První závod gravelů v ČR se pojede 1. 10. jako INSTA Gravel bike race. 

15.9.2017

Zkuste novinku nedělního programu Vysočina Arena Tour České spořitelny 2017, poslední akce Kolo pro život v této sezóně.

 

Cyklistický hit poslední doby netřeba představovat, jistě se mnozí z vás na vlastní kůži přesvědčili, že gravel bike je jako stvořený pro jízdu na většině povrchů, protože zvládne v pohodě silnici i terén. Kouzlu multifunkčnosti tohoto kola propadlo už hodně lidí, tak co si zkusit na něm zazávodit?

V rámci rozšířeného dvoudenního programu poslední letošní akce Kolo pro život v novoměstské Vysočina Areně máte konečně možnost ukázat, co a jak rychle na tomhle kole zvládáte vy.

Všichni, kdo vlastníte „gravely,“ zveme vás na podzimní premiéru závodu gravel biků do Vysočina Areny. Závodu se navíc mohou účastnit všichni na kolech se silničními řidítky – start na silničkách či cyklokrosových kolech tedy jednoznačně povolen, ale není dovoleno účastnit se závodu na horském kole (pro vás jsou určeny sobotní závody na 50 a 33 km).

40 km dlouhá trať s převážně asfaltovým povrchem a několika cyklokrosovými terénními vložkami – včetně běžeckého úseku o délce cca 300 m – vás zavede na lesní asfaltové cesty v krásném prostředí Žďárských vrchů – konkrétně do okolí Žákovy hory a Devíti skal. Samozřejmě si užijete i dostatek štěrku, podle kterého dostal cyklistický univerzál svůj název.

Ať už bude počasí jakékoliv, spolehnout se můžete po celou neděli na veškeré služby na Kole pro život – velkokapacitní zastřešené stany, mycí zónu pro kola a teplé sprchy pro lidi, dobré teplé jídlo, úschovnu kol a mnohem víc. V neděli kromě závodu gravelů budou probíhat dopolední dětské závody KPŽ a po ní nesoutěžní rodinná fitness jízda. Program máte tak zajištěn I pro vaší drahou polovičku a vaše malé ratolesti.

Propozice INSTA Gravel bike race

Startovné: do 25. 9. – 250 Kč / do 27. 9. – 300 Kč / na místě 350 Kč

Místo prezence: NMnM – Vysočina Arena, prezenční vůz Kolo pro život

Registrace a prezence: On-line na webu Kolo pro život do 27. 9. 2017

Na místě: pátek 29. 9.: 16:00 – 19:00 / sobota 30. 9.: 8:00 – 11:30 / neděle 1. 10.: 8:00 – 9:30

Start: 10:30, NMnM – Vysočina Arena

Délka trasy: 40,7 km

Časový limit: 14:00

Vyhlášení vítězů: 14:00

Více na webu www.kolopro.cz

(tz)

oblast dotazu

Přidat komentář

Klikněte zde pro vložení komentáře

Menu