Vuelta Castilla y León

28.3.2008
<!-- Generated by XStandard version 2.0.0.0 on 2008-03-31T21:15:20 --> <p><strong>Pětietapový podnik Vuelta Castilla y León ve Španělsku (24. – 28. 3.) sice nemá v kalendáři závodů nějaké osobité postavení, v letošní sezoně se však stal důležitou možností demonstrovat své kvality a dokázat, že se pořadatelé Tour de France při rozdělování pozvánek na svůj závod mýlili. Řeč je o týmu Astana a jmenovitě Albertu Contadorovi, mimo jiné obhájci prvenství na Vuelta Castilla y León z loňského roku.</strong></p>

Astana přijela do Španělska v snad nejsilnější etapové sestavě. Contadora doplňovali Leipheimer a Klöden (vzdal pro nemoc) a na silnici to bylo znát. Alberto Contador ovládl už úvodní etapu, přitom časovka rozhodně není jeho specialitou a kvůli ní loni málem prohrál Tour. Jenomže na 9,7 km dlouhé trati byl tentokrát nejrychlejší (průměr 49,957 km/h) a nechal za sebou tak skvělé časovkáře jako je Leipheimer, Dekker či Menčov. Vítěz poslední TdF nepůjčil nikomu rudý trikot lídra od první do poslední etapy a blýskl se ve čtvrté horské etapě, kde nenašel soupeře. Druhý v ní dojel král vrchařů TdF Kolumbijec Mauricio Soler (Barloworld), který stejnou pozici obsadil i v konečném pořadí, třetí skončil Nizozemec Thomas Dekker (Rabobank). Oba se na rozdíl od Španěla na Tour de France chystají…

53x11 - Fotogalerie — Vuelta Castilla y LeónVítězství systémem start-cíl na Vuelta Castilla y León je pro Contadora jen malým zadostiučiněním. S účastí na Tour už nepočítá a vyvrátil také všechny spekulace o tom, že by kvůli startu na TdF měl přestoupit jiného týmu.

53x11 - Fotogalerie — Vuelta Castilla y LeónDva supervrchaři a také nejlepší jezdci závodu – Kolumbijec Soler (Barloworld) a Contador (Astana).

53x11 - Fotogalerie — Vuelta Castilla y LeónKřehké zdraví Andrease Klödena (Astana) opět na scéně. Německý silničář musel vzdát ve třetí etapě kvůli nemoci.

53x11 - Fotogalerie — Vuelta Castilla y LeónAmerický mistr a vítěz letošní Tour of California Levi Leipheimer (4., Astana) byl tentokrát plně k dispozici Contadorovi. Na snímku spolu s celkově třetím Thomasem Dekkerem (Rabobank).

Přidat komentář

Klikněte zde pro vložení komentáře

Menu