E3 Prijs Vlaanderen

29.3.2008
<!-- Generated by XStandard version 2.0.0.0 on 2008-03-31T20:33:03 --> <p><strong>Sobotní E3 Prijs Vlaanderen (29. 3.) , další z belgickým semiklasik, tentokrát na startu i s jezdci PSK Whirlpool-Author (bohužel ani jeden z nich se nedočkal cíle…) měla dát odpověď na otázku, zda je vlámský cyklistický idol, letos zatím nepříliš přesvědčivý Tom Boonen (Quickstep) v odpovídající formě před klasikou jeho srdci nejbližší – Kolem Flander, kterou v minulosti dvakrát vyhrál a která startuje už tuto neděli (6. 4.). Pozitivní odpovědi se domácím fanouškům dostalo jen poloviční. Boonen se předvedl v imponující stíhací jízdě s nedávným vítězem Milán-San Remo Fabianem Cancellarou (CSC), do cíle v Harelbeke dojel osmý (jeho týmový kolega Devolder devátý, Hoste třináctý, Cancellara, který si zjevně otestoval v dlážděných úsecích své síly a konec vypustil, šestnáctý). Tom nicméně stále čeká na nějaké to letošní vítězství na domácích kostkách v krátkých, prudkých kopcích, z nichž například Taaienberg, Eikenberg či Oude Kwaremont patří do programu E3 Prijs Vlaanderen i nadcházejícího monumentu Kolem Flander.</strong></p>

V Harelbeke opět pokračovala vítězná série dánské ekipy CSC, vyvoleným se tentokeát stal v jejich řadách Nor Kurt Asle Arvesen, který si v závěru poradil s kolegy v úniku, Němcem Koppem (Collstrop), Belgičanem Van Avermaetem (Silence-Lotto) a Francouzem Voecklerem (Bouygues Telecom).

53x11 - Fotogalerie — E3 Prijs Vlaanderen 2008Tři nejlepší na podiu – zleva Němec David Kopp, vítězný Nor Kurt-Asle Arvesen a třetí Belgičan Greg Van Avermaet.

53x11 - Fotogalerie — E3 Prijs Vlaanderen 2008Předzvěst velké bitvy na kostkách v blížícím se závodě Kolem Flander? Týden před velkou klasikou se navzájem otestovali Tom Boonen a Fabian Cancellara.

53x11 - Fotogalerie — E3 Prijs Vlaanderen 2008Ve skupině, která marně stíhala uprchlíky, byl i jeden z dalších favoritů Kolem Flander domácí Leif Hoste (Silence-Lotto, první zprava). Na snímku dále Belgičané Schierlinckx (Cofidis) a Devolder (Quickstep) a Dán Breschel (CSC).

53x11 - Fotogalerie — E3 Prijs Vlaanderen 2008Vlámským kostkách se nevyhýbá ani Oscar Freire, tentokrát však neuspěl.

53x11 - Fotogalerie — E3 Prijs Vlaanderen 2008K nejaktivnějším v čelní skupině patřil Francouz Thomas Voeckler (Bouygues Telecom).

Přidat komentář

Klikněte zde pro vložení komentáře

Menu