Paříž-Nice: 6. etapa – Sisteron–Cannes (206 km)

15.3.2008
<!-- Generated by XStandard version 2.0.0.0 on 2008-03-17T17:53:40 --> <p><strong>V sobotní šesté etapě nepřineslo změnu nositele žlutého trikotu stoupání na závěrečnou horskou prémii na Col du Tanneron (186. km), ale překvapivě sjezd z něj, kde zaváhání stálo dosud vedoucí Roberta Gesinka (Rabobank) dres lídra a dokonce i místo mezi prvními třemi. Nizozemec včas nezachytil atak Italů Rebellina (Gerolsteiner) a Nocentiniho (Ag2R) a ve stíhačce na rovině už zůstal bez podpory svého týmu. Do cíle přijel se ztrátou půldruhé minuty a klesl na čtvrté místo, zatímco do žlutého dresu se na Paříž-Nice po roce opět oblékl Davide Rebellin, ovšem jen s třísekundovým náskokem před Rinaldo Nocentinim. Další špatný den prožil Roman Kreuziger, který společně s Peterem Velitsem přijel do města slavného filmového festivalu na francozské Riviéře až v posledním grupettu více než 19 minut za nejlepšími.</strong></p>

53x11 - Fotogalerie — Paříž-Nice 2008, Sisteron–CannesŽádná chyba se neodpouští. Mladičký Robert Gesink, který dosud exceloval ve stoupáních, za ni krutě pykal. Poté, co si nechal ve sjezdu ujet své dva největší soupeře, prožíval poslední kilometry ve žlutém trikotu.

53x11 - Fotogalerie — Paříž-Nice 2008, Sisteron–CannesSmutné loučení Roberta Gesinka se žlutou ozdobou. Sen jednadvacetiletého mladíka o vítězství skončil v šesté etapě, když nejcennější dres musel předat o šestnáct let staršímu Rebellinovi.

53x11 - Fotogalerie — Paříž-Nice 2008, Sisteron–CannesJestliže se Gesink musel smířit se ztrátou trikotu lídra, další z jeho předchozích nositelů v letošním ročníku Sylvain Chavanel (Cofidis), který si vytrpěl své na Mont Ventoux, se dočkal sladké odměny v podobě etapového vavřínu v Cannes.

53x11 - Fotogalerie — Paříž-Nice 2008, Sisteron–CannesDavide Rebellin uplatnil své bohaté zkušenosti a využil Gesinkovy chyby. Ital ve spolupráci s krajanem Nocentinim (na snímku vpravo) získal rozhodující náskok ve sjezdu z Col du Tanneron 20 km před cílem. Rebellin, přezdívaný v pelotonu podle komiksové postavičky Tin-Tin, zná starou cyklistickou pravdu, že se na kole závodí i s kopce dolů…

53x11 - Fotogalerie — Paříž-Nice 2008, Sisteron–CannesVelmi aktivně se v sobotní etapě předvedl vítěz Paříž-Nice z roku 2005, obyvatel francouzského cílového letoviska, Američan Bobby Julich (CSC). Byl součástí skupinky, která se vzdálila již na 13. km a vydržel v úniku prakticky až do cíle, v němž dojel těsně třetí o dvě sekundy za Chavanelem.

Přidat komentář

Klikněte zde pro vložení komentáře

Menu