Král žije!

15.8.2012
<!-- Generated by XStandard version 2.0.0.0 on 2012-08-14T12:43:06 --> <p>Současné problémy s úředníky v šumavském regionu vedly pořadatele jednoho z nejstarších c silničních maratonů na našem území, Krále Šumavy, k nepopulárnímu rozhodnutí. Namísto oficiálního závodu se letos tato akce bude konat jako dálková jízda Šumavou.</p>

Pokud patříte mezi jezdce, kteří mají Krále Šumavy rádi, je nyní na vás, abyste mu svou loajalitu projevili účastí i v nezávodní podobě. Přes komplikace zůstává tento poslední silniční podnik součástí našeho 53×11 Marathon Cupu, stejně jako jeho kratší podoby Hobby Cupu. Toto zachování je možné i díky čipovému zabezpečení, umožňující přes volný start odečtení přesného času jízdy a následného výpočtu bodového koeficientu. Jediné, co je třeba kvůli novým podmínkám zrušit, je bodování Superprestige. Doufáme, že tato malá komplikace nesníží váš zážitek z trasy, ani chuť na poměřování sil s ostatními jezdci. Pro dokreslení situace připojujeme i slovo ředitele závodu.

Eda Pinkava

 

Ahoj přátelé,
termín silničního krále se neúprosně blíží a jistě ne jenom my nevíme, jak se vše letos vyvine. Nemá cenu si stěžovat a určitě se na Vás všechny moc těšíme. Možná, že se budeme moci s Vámi i svézt. Je fakt, že zajištění špice v závodní podobě již bylo hodně na hraně.Věřím, že nová forma Krále bude pro amatérskou cyklistiku přijatelná a „silniční cyklistika” bude moci zůstat na silnici. Tomuto volnému způsobu také přizpůsobujeme zázemí celé akce. Vše podstatné se odehraje na klatovském náměstí Míru. Od prezentace, která bude v pátek 24.8. od 16.00 do 22.00 a v sobotu od 6.00 do 10.00 hodin.Sobotní start bude libovolný od 6.30 do 10.00hod dle svého uvážení a rozložení sil pro Vámi vybranou trasu. Krom plného zabezpečení (značení, občerstvení, servis), vyjede s každou trasou ne zaváděcí, ale doprovodné vozidlo (dodávka). To se bude pohybovat dle domluvy jako pojízdný doprovod kolem vaší hlavní skupiny. Předpokládaný čas odjezdu těchto doprovodů pro jednotlivé trasy jsou v 7.00 pro 260 a 220 km v 9.00 pro 160 km a v 10.00 pro 115 km. V těchto vozidlech bude možnost odložení oblečení, základní technická pomoc a zdravotní služba zabezpečená Horskou službou Šumava. Na náměstí bude i cíl s tradičním občerstvením a posezením. Tentokrát se nebude vyhlašovat vítěz, všechny ceny se budou losovat. Po té pro příjemné zakončení a umocnění celodenních zážitků zahraje hudba, to vše v kulisách klatovského náměstí.

František Šrait

Přidat komentář

Klikněte zde pro vložení komentáře

Menu