Dovolené na kole à la carte

5.6.2012
<!-- Generated by XStandard version 2.0.0.0 on 2012-06-05T14:52:25 --> <p>Už je prostřeno! Vybírat si můžete z 26 nejlepších alpských regionů. Jako hlavní chod je připraveno 62 na cyklisty specializovaných a cyklisty vyzkoušených hotelů. Každý se podává s přílohou složenou z husté sítě cyklostezek, single trailů a hezkých panoramat. To vše ostře dokořeněno odbornými zkušenostmi majitelů hotelů – vášnivých cyklistů. V každém hotelu na vás čekají zajímavé tipy na cyklovýlety včetně GPS dat, důsledně popsaných profilů tras a cyklomap. Na přidání jsou pak tajné tipy, trénink techniky a samozřejmě aktuální informace z místa.</p>

Národní park Hohe Tauern
Pro všechny, kteří rádi šlapou do pedálů, je národní park Hohe Tauern v Salzbursku, rájem na zemi. Doslova grandiozní oblast na MTB je protkána třítisícovkami, divokými soutěskami i romantickými vodopády. Kamkoliv se podíváte, narazíte na zajímavé a dobrodružné trasy, jako jsou například drsné singletraily na Wildkogelu, trasa přes Krimmlerské Taury a nebo vyjížďka směrem na Großglockner.

Pohodová vyjížďka kolem jezera Blausee nadchne rodiny s dětmi nebo začátečníky na horském kole. Ostatně každý se občas rád dívá do krajiny, místo na tachometr. Zajímavým tipem na odpočinkovou etapu je i trasa na začátku údolí Obersulzbachtal. Získáte dobrý přehled o oblasti a můžete si odpočinout při koupání v jezeře. Pro rodiny je vhodná i dálková cyklotrasa Tauernradweg, která začíná v severní části regionu Pinzgau a vede dále až do bavorského města Passau. Pokud se vám nechce moc šlapat můžete využít novinky – půjčoven e-biků nebo si nechat zadarmo vyvézt kolo lanovkou.¨

Kdo si chce naopak pořádně zašlapat a při tom lehce propotit cyklodres, může vyrazit na Fleckalm na Wildkogel nebo ke Krimmler Tauernhaus. Radost ze sjezdu si užijete na Wildkogeltrailu. Kombinace parádního výhledu na celé Pinzgau a výškový rozdíl 1300 metrů stojí za to.

Cyklisté pohodáři a polykači kilometrů se možná neshodnou, kam vyrazit, ale určitě nebudou mít problém se domluvit, kde se sejít. Neukirchen nebo Bramberg am Wildkogel jsou ideálním místem pro etapovou odměnu ve formě kávy a jablečného štrůdlu. Nebo máte radši Radler? Během takovéto příjemné pauzičky můžete hned naplánovat další etapu. Ale nemyslete, nebude to jednoduché. Výběr je prostě přiliš široký. A tak vám asi nezbyde nic jiného než příští rok přijet znova.

Bikehotel Kirchner
Na klidném místě daleko od silnic, uprostřed zeleně a soukromé jezero, tak to je stručný popis Bikehotelu Kirchner, který se nachází v národním parku Hohe Tauern. Od roku 2012, kdy se hotel stal členem „Mountain Bike Holidays”, se zde točí všechno kolem MTB. Christian, šéf hotelu, sám a osobně projel všechny trasy a zná nejlépe všechny cesty v okolí.

Více info na www.bikehotel-kirchner.at

Informace:

Hotely sítě „Mountain Bike Holidays” v národním parku Hohe Tauern:

Soutěžní otázka zní:
Kolik metrů převýšení musíte zdolat na sřredně náročné MTB trase u hotelu Aktivhotel & Wellness Kirchner údolím Hollersbachu?
Nápověda na www.bikehotel-kirchner.at/mou­ntainbiketouren­.htm

Ten kdo správně zodpoví tuto otázku a bude vylosován, získá voucher do Bike hotelu Kirchner!

Odpovědi zasílejte mailem na adresu bike-holidays@vpress.cz nejpozději do 18. 6. 2012. Výherce budeme informovat a jeho jméno zveřejníme v Cykloturistice 5/12, která vychází 27. 6. 2012 a zde na www.iVelo.cz. Informace o soutěži naleznete také na www.iVelo.cz

Vyhrajte
prodloužený víkend pro 2 osoby (3 noci) včetně polopenze v Bike hotelu Kirchner!

Přidat komentář

Klikněte zde pro vložení komentáře

Menu