S Josefem Zimovčákem napříč bývalým Československem

4.6.2012
<!-- Generated by XStandard version 2.0.0.0 on 2012-06-04T10:54:41 --> <p>Zdraví, radost, pocit štěstí a smích z plných plic, takové je motto třetího ročníku projektu Na kole dětem.</p>

Ve dnech 3.- 16. června 2012 se koná již 3. ročník veřejné charitativní cyklotour Na kole dětem. Jedná se o jedinečnou akci, která se svým charakterem a mezinárodním rozsahem zařadila mezi významné projekty na podporu onkologicky nemocných dětí. Peloton cyklistů v čele s Josefem Zimovčákem vyrazí na cyklojízdu napříč bývalým Československem. Přidat se může každý na kousek, jednu etapu, nebo celou trasu. Mezi aktivními účastníky nebudou chybět významné osobnosti, úspěšní sportovci a známé tváře. Českou stranu pojede prof. Pavel Pafko, v různých etapách se aktivně připojí prof. Jan Pirk, několikanásobný mistr ČR v badmintonu Petr Koukal, trojnásobná mistryně světa v krasojízdě Martina Štěpánková, herec Petr Štěpánek, Pavel Nový, účast přislíbil Petr Čajánek, plzeňští hokejisté a řada dalších. V partnerských městech, v nichž se peloton během jízdy zastaví, je připraveno přivítání s doprovodným programem. Na náměstích i během jízdy bude povzbuzovat a mluveným slovem provázet moderátor Vojta Polanský.

Pomoci onkologicky nemocným dětem lze zakoupením trička nebo náramku, či zasláním finančního obnosu na konto veřejné sbírky Na kole dětem 107–484410267/0100. „Je to projekt o lidech, s lidmi a pro lidi,” říká na adresu akce Josef Zimovčák, vedoucí projektu a čerstvý devítinásobný mistr světa v jízdě na vysokém kole, na kterém také pokořil trojici nejslavnějších cyklistických závodů Tour de France, Giro d´Italia a La Vuelta Espana. Celá akce by měla kromě pomoci nemocným dětem při návratu do života předat široké veřejnosti základní odkaz: „My, kdo máme štěstí, že jsme zdraví, musíme pomáhat těm, kdo ho mají méně,” dodává Zimovčák.

14 etap, 1946 km, 423 měst a obcí pro nemocné děti

„Hlavní akce projektu Na kole dětem – cyklotour se v roce 2011 setkala s velkou podporou veřejnosti. Letos čekáme podstatně větší zájem a účast při cyklojízdě. Stejně jako v loňském ročníku bude po celou dobu zajištěn doprovod Policie ČR. Novinkou bude rozšíření trasy za hranice bývalého Československa. Zavítáme do Vídně, kde bude peloton přivítán představiteli vídeňské radnice, a v poslední etapě zabrousíme na malou návštěvu německého městečka Rehau. Projekt získal záštity hejtmanů, primátorů a starostů, partnerství přijalo 38 měst a obcí. Oslovili jsme celorepublikově školská zařízení, ve 45 školách již proběhly přednášky pana Josefa Zimovčáka,” doplňuje Bc. Martina Střížová, koordinátorka projektu Na kole dětem.

Organizátoři akce – Nadační fond Na kole dětem, produkční organizace HIGBIC s.r.o. a občanské sdružení Deťom pre život – vyzývají širokou veřejnost, aby se připojila k dobročinné akci a podpořila onkologicky nemocné děti. Výtěžek z projektu poputuje stejně jako vloni na rekondiční pobyty dětí po náročné onkologické léčbě. První letošní pobyt pro 20 dětí s maminkami organizuje NF Krtek a uskuteční se v krásném prostředí Jeseníků ve Velkých Losinách. Pobyt se časově shoduje s tour, takže cyklisté 10. června zavítají mezi děti a předají malé pozornosti.

Přijďte nás podpořit v některé ze 14 etap, prospějete sobě, pomůžete jiným…..

(tz)

Foto: archiv Josefa Zimovčáka

Přidat komentář

Klikněte zde pro vložení komentáře

Menu