Češi okradeni na Alpentour Trophy

29.5.2012
<!-- Generated by XStandard version 2.0.0.0 on 2012-06-04T08:35:01 --> <p>Hned první den prověřila síly bikerů co do počtu výškových metrů nejtěžší etapa celého čtyřdenního klání. Skvělou zprávou je, že nejvíce jich měl český biker Kristián Hynek, který s náskokem 3 minut a 55 sekund vyhrál před Švýcarem Ursem Huberem . Těsně třetí se v cíli na dojezdu sjezdovky ve Schladmingu objevil vítěz Alpentour Trophy z roku 2009 Alban Lakata. Čtvrtou příčku obsadil další Švýcar Andreas Kugler. Nedařilo se Martinovi Horákovi, který dojel se ztrátou přes půl hodiny na 29. místě. Loňský vítěz Alpentour Trophy Alexey Medvěděv ztratil na Hynka přes 7 minut a po první etapě se musí spokojit se 7. příčkou.</p>

Kategorii elite master ovládla nestárnoucí biková legenda Bart Brentjens (Milka-Superior). Obhájce prvenství Robert Novotný (Sweep cycling) na něj ztratil 7 minut a dojel na 4. místě.

Loňští vítězové závodu dvojic „Alpentour Adventure” Daniel Polman a Ondřej Mikule dojeli třetí se ztrátou 13 minut na první Rakousko-Německou. Bohužel přes noc jim z hotelu ukradli kola, a tak jeli na vypůjčených spíše freeridově laděných strojích, s nimiž dorazili na start těsně před výstřelem.

V první etapě s převýšením 2900 m se bikeři podívali na nejvyšší bod celého závodu – vrchol Hochwurzen (1849 m), zítra je čeká horská časovka na Planai (cca 1800 m), během které zdolají na 16 kilometrech převýšení 1100 metrů.

Krátké shrnutí první etapy vítěze – Kristiána Hynka: „Tahle etapa mi opravdu sedla. Mám rád táhlá dlouhá stoupání a navíc jsem se tu sešel s opravdu dobrou formou. Tato etapa byla i v porovnání s těmi, co jsme jeli loni, hodně náročná. Myslím, že nás už nic tak obtížného na závodě nečeká. Dnes jsme jeli ze začátku společně se Švýcarem Stollem a Medvěděvem, pak už jen ve dvojici s ruským obhájcem prvenství, který si ale asi kilometr před horskou prémií na Reiteralmu vystoupil. Od té doby jsem jel sám až do chvíle, kdy mě po mém zabloudění zase sjeli tak na půl minuty. Chvíli jsem přemýšlel nad tím, že se nechám dojet, ale nakonec jsem za to zase vzal a ujel. Náskok mám po první etapě nad očekávání velký, ale cesta do cíle je ještě pořádně dlouhá…”

A ještě dovolte krátké vyjádření k té krádeži kol: „De facto vybílili celý sklep v hotelu (celkem 7 kol – přeskřípané zámky a tak… prostě profi práce). Stávají se ale přece mnohem horší věci a po zkušenostech s českými médi po SP horských kol v Novém Městě, která si krádeže naprosto trapně zvolila jako téma číslo jedna, to nehodláme nijak rozmazávat. Okolí s námi celou záležitost velmi ochotně řeší a skvělou práci odvádí i policie. A my? Jedeme dál – přece si kvůli tomu nenecháme vzít čtyři dny krásného ježdění po místních kopcích! Sice jsme v půjčovně nafasovali freeridová kola, která do kopce nejedou, ale čert to vem – o to víc se budeme těšit na dojezdy po downhillové dráze do cíle! Vůbec skutečnost, že se nám podařilo do závodu nastoupit, považujeme za takové malé vítězství.”

 

Přidat komentář

Klikněte zde pro vložení komentáře

Menu