Cyklosvítání, závod ranní Prahou

22.5.2012
<!-- Generated by XStandard version 2.0.0.0 on 2012-05-25T10:56:30 --> <p>„Ranní procházky městem jsou krásné. Zvláště po vydařeném mejdanu…“ <em>Šimon Caban, Praha 1987.</em> Vy ale můžete zažít ranní projížďku Prahou, biking úplně jinak! Vezměte si své město zpět! Vyrvěte jej ze spárů turistů, aut a denního zmatku a nasajte neopakovatelnou atmosféru Prahy v ojedinělém tak trochu orientačním závodě.</p>

Registrace a více informací najdete na www.cyklosvitani.cz

 

Kdysi se jezdilo jako Metropol Bike Cup a pořádala jej skupinka pražských nadšenců jen pro sebe a své známé, letos se ale již lze ke startu Cyklosvítání normálně přihlásit. Praha má krásné středověké centrum, které je přes den zaplaveno, ba doslova ukradeno řekou pěších, tramvají, aut, turistů. Když si člověk přivstane a ještě k tomu v neděli brzo ráno, genius loci města ještě není z pražských ulic zaplašen provozem. Projet jej zcela svobodně, dýchat tu atmosféru města, osvojit si jej, přivlastnit a propojit předem určená místa, to vše je cílem Cyklosvítání. Startuje se v nejbližší neděli letnímu slunovratu, tedy nejdelšímu dni v roce v pět hodin ráno v minutových intervalech u památníků na Vítkově. Letos to vychází na 17. června.
Každý závodník dostane pět minut před svým startem mapu, na které budou vyznačeny kontrolní body, které musí projet a splnit průjezdní úkoly (většinou typu – jakou barvu mají okenice domu č.p.23, nebo co je napsáno na podstavci sochy na fontáně apod.) Závodníci startují po jedné minutě, jakou trasou objede závodník všechny kontrolní body je na jeho volbě. Nenechte si ujít nevšední zážitek z propojení poetiky letního rána, historického centra Prahy a jízdy na kole.

Přidat komentář

Klikněte zde pro vložení komentáře

Menu