Do Malevil Cupu a ME v MTB maratonu méně než měsíc

22.5.2012
<!-- Generated by XStandard version 2.0.0.0 on 2012-05-22T10:27:47 --> <p>Startovní listiny letošního Malevil Cupu se rychle plní a již teď slibují zajímavé boje. Seznam jezdců elitní kategorie nabízí i taková jména jako Dietsch, Huber, Platt či Vermeulen. Celkově jsou zde zapsání jezdci již z 13 zemí. Nejen pro elitní závodníky je však tento podnik určen.</p>

Připravují se totiž i závody v MTBO, bike sprintu, akce pro děti i handicapované. Součástí Malevilského festivalu bude ČP v trialu. V rámci hlavního závodu pak budou vypsány i hobby kategorie na trasách 100 km muži resp. 95 km ženy a také kratší trasy na 65 a 40 km pro ty, co si netroufnou na královskou mistrovskou distanci. Zajímavostí je, že jaksi proti módnímu trendu, kdy je za marathon vydávána i pětadvacítka, mají největší počet startujících listiny na 100/95 km. Překvapivé je ale i to, že přes značný počet UCI bodů, které jsou ve hře a na vypsané poměrně vysoké price money, nechává závod chladnými české „eliťáky”, kterých je zatím ve startovce poskrovnu. Že by strach z konfrontace se zahraničím? Uvidíme. Věřím, že se naši poperou o dres mistra Evropy.
A letošní novinky? Zásadní, kterou se podařilo po letitém boji prosadit, budou „trvale” proznačené trasy k tréninku. Na těch se teď intenzivně pracuje. Skutečnou bombou je hlavní cena pro celkového vítěze 100km trasy kategorie Hobby, a to startovné na Crocodille Trophy (včetně technického servisu, ubytování atd.). Cenu bude moci vítěz uplatnit ještě letos případně v roce příštím. Hlavní cenou v tombole startovních čísel je pobyt pro dva na pět dnů v luxusním Sporthotelu IGLS nad Innsbuckem. Ve hře budou i další zájezdy od CK Calipso, CK Sunbike, startovné na etapák MTB Trilogy a další věcné ceny od partnerů závodu.

Program na Malevilu začíná již v páteční podvečer slavnostním zahájením a koncertem skupiny Lety Mimo a pokračuje přes sobotní závody, až k nedělnímu vyvrcholení kdy budou dekorování Mistři Evropy v bike marathonu 2012. Kompletní závodní i doprovodný program naleznete na stránkách pořadatele www.paklisport.cz. Tato tradiční akce je také důvod, proč byste ani vy neměli zůstat doma. Nelze tak nic jíného než popřát, ať vyjde počasí a vyrazit 15.-17. 6. na sever Čech do Lužických hor.

(tz)

 

Přidat komentář

Klikněte zde pro vložení komentáře

Menu