Maraton Merida Bike Vysočina už za 8 dnů

4.5.2012
<!-- Generated by XStandard version 2.0.0.0 on 2012-05-09T12:04:32 --> <p>Také letos bude tradiční maraton na Vysočině součástí víkendového (11.-13. května) festivalu cyklistiky vrcholícího závodem Světového poháru na kolech. Osvědčená trasa, která závodníky provede nejkrásnějšími místy Českomoravské vrchoviny, zůstává. Online registrace s dárkem končí 7. 5.<br /> </p>

Autorem maratonské trati o délce 40 a 80 kilometrů není nikdo jiný než legendární Ján Svorada. Ten stojí i za konceptem vedení trati do osmičky s průjezdem areálu Vysočina arény, který se v minulých ročnících velmi osvědčil. Prvních 40 kilometrů je méně náročných, přesto stále velmi zajímavých, po průjezdu areálem se bikeři dlouhé trati vydávají na dalších už náročnějších 40 kilometrů. Trať stejně jako loni provádí bikery přes všechny místní dominanty – od výhledů z Devíti Skal, Žákovy hory, přes Samotín nebo hospůdku v Kadově.

Díky dobré spolupráci pořadatelů s místní správou CHKO trať maratonu závodníky provede řadou lokalit, které jsou jinak organizovaným cyklistickým aktivitám ve většině případů beznadějně zapovězeny. Cyklisté se mohou těšit na technické sjezdy k Rumpoltovu mlýnu nebo na náročné stoupání na Devět skal. Kdo se odhodlá na 80kilometrovou trať, čekají na něj parádní sjezdy ze Studnice nebo vrcholu Bohdalce, stejně jako hravé stoupání na Buchtův kopec a výživné zdolání sedla mezi Blatinami a Samotínem.
Novinky a vylepšení se týkají především organizace – maraton dostal samostatný pořadatelský tým a zázemí s kanceláří závodu se přesunulo pod Harusův kopec – obojí by mělo přinést méně kompromisů a omezení s probíhajícími závody Světového poháru.
Maraton tak letos opět ukáže to nejlepší z Vysočiny – místní dominanty, krásnou přírodu, daleké výhledy do kraje, technické sjezdy a kořenové pasáže. Jednoduše parádní cyklistický zážitek. Pokud si přičtete už od pátku probíhající závody světové elity a nabitý doprovodný program, exhibice a koncerty, není co řešit. Nezapomeňte, že při online registraci získáte od pořadatelů jako dárek ponožky světového poháru. Registrace je možná i na místě ještě v den závodu.
Veškeré informace k maratonu najdete na http://www.mtbworldcup.cz/…ion/marathon
(tz)

Foto: Michal Červený

Přidat komentář

Klikněte zde pro vložení komentáře

Menu