Rozloučení s Petrem Lisičanem proběhlo v pátek v blízkosti hrobky rodu Harrachů v Horní Branné

30.4.2012
<!-- Generated by XStandard version 2.0.0.0 on 2012-05-02T11:50:01 --> <p>V pátek se česká cyklistická a lyžařská veřejnost rozloučila s Petrem Lisičanem, který zemřel po dlouhé těžké nemoci 22.4. 2012 ve věku 49 let. Rozloučení proběhlo na hřbitově v Horní Branné a zúčastníla se jej dlouhá řada přátel, kolegů, spolupracovníků, obchodních partnerů a osobností.</p>

Petr patřil k naší první mezinárodně úspěšné generaci běžců na lyžích, byl dlouholetým členem Dukly Liberec a reprezentantem Československa, jehož barvy hájil i na Zimních olympijských hrách v Calgary. Stejně jako lyže si zamiloval i kolo, stal se dovozcem značky Pearl Izumi do České republiky a stejně tak, jako v životě téměř vše, ji doslova vydupal ze země. Stejně se dařilo v barvách harrachovského Lissportu značkám Toko nebo One Way. Neuvěřitelná činorodost, pohyb, rychlost v soudech, rozhodování i činnech, spěch a nedostatek času, jako by byly pro Petra tak charakteristické. Jako by věděl, že právě jemu bylo vyměřeno času méně, než většině ostatních z dlouhé řady kamarádů.

Bílý Cannondale s Petrovým jménem a černou stuhou a obrovský portrét, byly spolu s jeho oblíbenými skladbami od Jiřího Schellingera, Kabátů a Tří sester nejspíš právě takovými kulisami slavnostního obřadu, jaké by si býval sám přál. Jeho odkaz, srdce sportovce a bojovníka ponese nejen jeho rodina, ale také tým Lissportu. Vzpomeňme na něj jako na jednoho z nejslušnějších a nejsympatičtějších chlapů v našem oboru.

Přidat komentář

Klikněte zde pro vložení komentáře

Menu