Author Šela Marathon se blíží

23.4.2012
<!-- Generated by XStandard version 2.0.0.0 on 2012-04-23T10:43:58 --> <p>Nezadržiteně se blíží datum 27. 4. a s ním termín první uzávěrky přihlášek na závod Author Šela Marathon. Přihlášky s uhrazením na účtu pořadatele do 27. 4. obsahují pamětní tričko (velikost trika zadáváte v přihlášce) a startovní číslo se jménem a příjmením. Na vlastní kůži jsem si vyzkoušel, jak to člověka nakopne, když vás někdo na trati povzbudí a osloví jménem. Neméně důležité je datum 27. 4. pro všechny zájemce o přidělení divoké karty pro start z 1. startovní vlny. Všechny podmínky najdete v propozicích a samostatném odkazu.</p>

Všechny trasy závodu mají stálé značení na stromech, výjimkou je staronová pasáž na trase MTB 93 – od cca 20. km do 27. km bude značení pomocí bílých šipek na modrém podkladu. Tento úsek je od večera 19.04. vyznačen a budeme si přát, aby značení na stromech vydrželo až do závodu.. Úseky ve Vojenském újezdu Libavá můžeme vyznačit až v den závodu, ale staré zamazané značení občas prosvítá. V každém případě je nutno respektovat pravidla pro pohyb ve Vojenském újezdu Libavá.

V mnoha úsecích trasy stále probíhají lesnické práce, finální úklid posledních neuklizených úseků trasy proběhne poslední víkend před závodem, tj. 28.-29. 4. Uzavírka silnice III/43421 – kamenolom Podhúra – Hlinsko Komplikace pro trénující jezdce i pro pořadatele: ve středu 25. 4. 2012 začíná úplná uzavírka silnice III/43421 od kamenolomu Podhúra do Hlinska. V uvedeném úseku bude probíhat rekonstrukce silnice – frézování starého povrchu v délce 1200 m a pokládádní nového asfaltu. Uzavírka trvá do 16. 5. 2012 a bude přerušena pouze v den pořádání Author Šela Marathonu, tj. 5. 5. v době 8.00–12.00 hod. Jedná se úsek nájezdu trasy MTB 93 km do terénu. Žádáme účastníky, aby respektovali dopravní značení a respektovali uzavírku. Pokud vynecháte úvodní nájezd do terénu, dá se dojet po asfaltu do osady Kudlov přes Nové Dvory směr Sušice a Přerov.

Stav přihlášek Stav přihlášek k 19. 4. ve 24:00 hod. čítá 780 ks, z toho 423 uhrazených. Registrujeme pouhých 16 přihlášených jezdců kategorie Muži Elite, z toho 5 uhrazených. Část adeptů na titul tam už ale vidíme (Jobánek, Boudný, Hynek, Bubílek).

Poprvé v historii závodu k nám míří ruští bikeři v čele s elitním jezdcem Alexandrem Lomakinem ze stáje Author Saint Petersburg. Celkem je přihlášeno 31 Slováků, 5 Rusů, 4 Němci a 3 Britové.

Důležité upozornění k upřesnění trasy Sjezd za Hlinskem za kamenolomem Podhúra se postupně přesouvá kvůli rozšiřování kamenolomu. Dojezd na „vracák“ před modrou turistickou značkou na úzkém chodníčku byl vždy v lese. Bohužel, letos je vše jinak, trasa v dolní části sjezdu nově uhýbá šikanou doprava a doleva na samý okraj lesního podkladu, vyhýbá se hluboké strouze, do dalšího ročníku budeme hledat hezčí variantu

Z Přerova Vás zdraví Aleš Procházka, ředitel závodu

Přidat komentář

Klikněte zde pro vložení komentáře

Menu