V centru Prahy byla otevřená nová cyklistická restaurace

20.4.2012
<!-- Generated by XStandard version 2.0.0.0 on 2012-04-20T10:37:25 --> <p>Mimořádná atmosféra, dýchající krásou cyklistické historie nové restaurace Koloniál vás u baru „posadí“ do širokého koženého sedla Brooks v nové restauraci Kolonial, která byla 19. dubna slavnostně otevřena za zdmi Starého židovského hřbitova na pražském Novém městě. Adresa Kolonialu je: Široká 6, vstup je spíše z Žatecké ulice.</p>

Na interiéru se podílel Robert Štěrba, který sem zapůjčil některé historické exponáty ze své sbírky kol či plakátů a Markéta Navrátilová, jejíž fotografie běžely po celou otvírací dobu v dlouhé smyčce na několika plazmových obrazovkách. Na nich by návštěvníci měli sledovat všechny důležité sportovní a především pak cyklistické podniky v přímém přenosu. V Kolonialu jsou také dva salonky, vhodné pro prezentace nebo setkání malých skupin, v jednom z nich už proběhla minitiskovka s našimi olympijskými dráhaři Kadlecem a Hačeckým. Bude tu také bohatá vinotéka a čítárna se současnými i historickými knihami a časopisy.

Provozovatelem Kolonialu je nadšený cyklista Václav Svoboda, který má bohaté zkušenost v oboru, především pak s restaurací Hybernia, v Hybernské ulici, takže i kuchyně a obsluha, která bude po celou dobu nosit stylové cyklistické dresy, má zdravý základ založený na vysoké kvalitě za přijatelné ceny. Samozřejmostí je polední menu. Dá se předpokládat, že si Kolonial oblíbí především cizinci, kterých tu kolem proudívá opravdu hodně, cyklisté si tu ale vždycky budou připadat jako ve svém.

Přidat komentář

Klikněte zde pro vložení komentáře

Menu