Obří novinky

17.4.2012
<!-- Generated by XStandard version 2.0.0.0 on 2012-04-17T18:29:20 --> <p>Tchajwanský výrobce kol Giant zveřejnil porci informací o svých kolech a komponentech, které se na trh dostanou už v průběhu této sezony.</p>

První komponentovou novinkou jsou karbonová zapletená kola P-XCR Composite 29er 0. Vhodná jsou pro závody i běžné jezdění. Karbonové „zapletence“ najdete na modelových řadách 2013, která by se měla objevit během léta. Kola jsou pochopitelně bezdušová s dvojím zatěsněním ložisek nábojů. Výsledné váze 1430 g páru kol pomáhají i ploché dráty a řada technologií snižující hmotnost při zachování rozumné tuhosti. Například dráty mají téměř 90° úhel mezi nábojem a ráfkem, což by mělo zvýšit tuhost.

Mýlku, že 29″ kola nejsou vhodná pro ženy, rozprašuje Giant Anthem X 29er W, dámská verze modelu Anthem X 29er. Zcela přepracovaná geometrie by měla být snadno ovladatelná pro využití většího průměru kol. Důležitá je i stabilita a dostatek prostoru nad horní rámovou trubkou. Rám je z pevné slitiny ALUXX SL a trubky jsou poznamenané hydroformingem. Na kole se objeví i odpovídající komponenty jako užší řidítka, lehčí kola, tenčí gripy, dámské sedlo, kratší kliky i představec. K prodeji budou tyto biky už v létě.

Nový Giant Anthem X Advanced 29er je karbonová verze Anthem X 29er (resp. kombinace karbonu a hliníkové zadní stavby) a zároveň první karbonový 29″ full Giantu. Cílem bylo vytvořit lehčí kolo než současné devětadvacítky. Od letoška dostanou i tato kola širší krk OverDrive 2, širší je i střed PowerCore se svými 86 mm.

Sezona 2013 se, zdá se, začíná rozjíždět.

(pš)

Přidat komentář

Klikněte zde pro vložení komentáře

Menu