Souboj Ameriky s Moravou!

22.3.2012
<!-- Generated by XStandard version 2.0.0.0 on 2012-03-21T15:04:12 --> <p>Konec února znamenal konec více než tříměsíčního klání 90 kol, která přihlásili do anket Kolo roku a Design roku domácí výrobci a dovozci.</p>

Letošní ročník již nemohl nereagovat na parametr 29″, který je zajímavý funkčně, konstrukčně, marketingově i mediálně, o něco méně zatím v celosvětovém měřítku prodejně. V každém případě přinesl oživení, a to i do naší ankety. Výsledky dvou kategorií „velkých kol” potvrdily mírný náskok, který si nesou značky ze země vzniku „plustřípalcáků”.

Přes 7500 elektronických hlasů stanovilo pořadí i na dalších místech. Tradičně vysoké posty si v minulých letech držely domácí značky – předloni Duratec a vloni 4Ever, který si letos svůj vysoký standard zachoval a v nevyhlášeném souboji o nejvyšší počet prvenství v jednotlivých kategoriích se postavil po bok stejně úspěšnému Specializedu. Na nejvyšších místech se kromě moravského 4Everu objevily pouze značky z kolébky MTB, moravská orlice tak více než zdatně sekundovala svému příbuznému ze Severní Ameriky – orlu bělohlavému. Jak rozhodli nikoliv akademici, ale vaše hlasy, zjistíte na oficiálních stránkách ankety.

(ls)

Přidat komentář

Klikněte zde pro vložení komentáře

Menu