SVĚTOVÝ POHÁR NR. 1 – 5. MÍSTO

19.3.2012
<!-- Generated by XStandard version 2.0.0.0 on 2012-03-19T11:59:02 --> <p>Jarda Kulhavý skončil na prvním dějství SP MTB XC pátý. Jak se na závod dívá on sám?</p>

První „důležitej” závod mám za sebou. Splnil jsem to, co jsem potřeboval, i když spousta věcí mohla být lepší. Okolnosti hrály tak nějak proti mně, ale je to již takové pravidlo, co se týče prvních závodů. V závodě z toho bylo páté místo. Od startu jsem na tom byl dobře a s Nino Schurterem jsme nepatrně poodjeli soupeřům. Po půlce okruhu nás však dojeli. Stejně jako loni jsem se zde trápil ve sjezdech, což se mi často nestává a je to spíše naopak. Rychlé sjezdy v singletracku mezi stromy a spoustou zatáček jsem se svoji výškou a delším kolem moc dobře nezvládal a občas i ztrácel kontakt s jezdci přede mnou, což bylo při tak rychlém závodě nepříjemné. Asi po půlce závodu jsem výkon stabilizoval a šel dopředu ze sedmého až na čtvrté místo, kde jezdil Julien Absalon. Toho se mi nakonec předjet nepovedlo, ale ukázalo se, že výkonnost mám na dobré úrovni. Závod ovládl Nino Schurter před domácím Burrym Standerem z našeho týmu Specialized Racing. Oba kluci trénovali přes zimu v Jižní Africe, což platí i pro třetího Manuela Fumice.
Když rozeberu závod, tak první věc, co mi ubrala z výsledku, bylo to, že stále nejsem dostatečně rozjetý a tím pádem nedokážu při tak krátkém závodě prodat i tak dobrou výkonnost. Další věcí byl stále nedokonalý posed na kole. Přes zimu jsem změnil typ sedla. Specialized mi udělal sedlo podle mých požadavků, které je tvrdší a má karbonovou skořepinu. Trvá vždy delší dobu, než si zvyknu a vše je, jak má být. Myslím ale, že vše jde dobrou cestou a spousta chyb, které byly, je vyřešena. Na řešení případných dalších věcí bude nyní dostatek času, takže vše jde podle plánu. Následující další závod Světového poháru je až za měsíc v belgickém Houffalize, potom za další měsíc domácí závod v Novém Městě. Tady už by měla být top forma a měl bych jet o vítězství. Prostor mezi poháry budu vyplňovat závody v zahraničí a také silničními závody v ČR, a to především v dubnu, kdy už půjdu tréninkově do rychlosti. V Houffalize a v dalších dílech SP bych se chtěl vrátit tam, kde jsem loni skončil. Prioritou zůstává olympiáda a následně mistrovství světa, kde budu chtít obhájit mistrovský titul.
Jaroslav Kulhavý
Foto: Markéta Navrátilová 

Přidat komentář

Klikněte zde pro vložení komentáře

Menu