Šumavské potíže

24.1.2012
<!-- Generated by XStandard version 2.0.0.0 on 2012-01-24T11:28:02 --> <p>Podzimní měsíce uplynulého roku přinesly pořadatelům cyklomaratonu AUTHOR Král Šumavy mnoho starostí. První jednání s představiteli Policie ČR na konci října ukazovala na velké problémy s konáním dalších ročníků klatovského závodu. Dnes můžeme říci, že minimálně jarní biková část se uskuteční, i když s mnoha změnami.</p>

Základní změnou budou nové trasy. Ačkoli bylo naším přáním nic neměnit a vše zachovat po další roky, nutnost minimalizovat přejezdy komunikací I., II. a III. třídy nás nutí vytvořit tratě zcela nové, které staré cesty kopírují jen v úvodu. Některá místa budou pravidelní účastníci poznávat z let dávno minulých, některá místa budou pro Krále naprosto neznámá a zavedou bikery do dosud nepoznaných koutů Šumavy. Bohužel v současnosti je již podstatná část trasy závodu pod sněhem a tak kilometráž, převýšení a podrobné mapy zveřejníme v průběhu dubna.
Další významnou novinkou bude velmi pravděpodobná změna cílového prostoru. Městské lázně se pro nás stávají nepoužitelné (nelze smysluplně splnit podmínky plných uzavírek silnic) a tak hledáme jiné místo, které bude poskytovat dostatek zázemí pro vás i nás a současně bude na té správné straně Klatov – tedy od Šumavy. Vše je v jednání a místo cíle bude včas zveřejněno na našem webu.
Vše ostatní již zůstane zachováno dle vzoru z předešlých let – kvalitní organizace, pořadatelský servis, cílová atmosféra, startovné, přihlašování i tradiční suvenýr v podobě trika s piktogramem závodu. Předběžné propozice jsou zveřejněny na stránkách www.authorkralsumavy.cz. Přihlašovací modul se rozběhne 1.2.2012.
Těšíme se na setkání se všemi bikery na klatovském náměstí 26.5.2012.
Za pořadatele z TTK Klatovy Víťa Šklebený 

Přidat komentář

Klikněte zde pro vložení komentáře

Menu